‘Apple Tree Yard’ moet het Sherlock-vormige gat in ons hart opvullen en doet dat met (veel) stomende seks

Is er een vierde geheime aflevering van ‘Sherlock’? De fans hopen van wel, maar ‘Apple Tree Yard’ is een drama van een heel ander kaliber. Zonder sociopathische detective, maar mét een mysterieuze rechtszaak, een minnaar én stevige portie stomende seks. Een thriller, een affaire en een likje ‘Fifty Shades of Grey’? Waar kijken we? 

Zondagavond is voor de BBC even belangrijk als voor pakweg een of VTM, en dus waaien die series wel eens de Noordzee over om op onze buis te landen. Apple Tree Yard, de nieuwste in die reeks, moet het gat van kijkcijferkanon Sherlock opvullen, en de spanning is te snijden. We landen opnieuw in een crimi, maar waar Sherlock zelf de zaak moet zien op te lossen, staat verdachte Yvonne Carmichael op het getuigenbankje, beschuldigd van … tja, van wat eigenlijk?

Tijdens de vier afleveringen die we van Apple Tree Yard krijgen, doet Carmichael (een rol van Emily Watson) zelf uit de doeken hoe ze, als succesvolle wetenschapster met een huis, tuin, man en twee kinderen terechtkomt in een rechtbank voor één van de ergst denkbare criminele feiten. Een affaire ligt aan de kern van de zaak, met heel wat stomende seks tot gevolg. En dat maar net na de ‘watershed’, 21u, het moment waarop in Groot-Brittannië ook naakt te zien mag zijn. Hou die parels maar goed vast.

Maar hoewel de trailer van Apple Tree Yard veel seks belooft, is dat niet de grote aantrekkingskracht van deze crimi. Vergelijk het wat ons betreft dus eerder met het tweede seizoen van Broadchurch in plaats van Sherlock, maar laat dat het feestje niet bederven, integendeel zelfs. Geen Fifty Shades of Grey, maar een stevige crimi die wij nog op Canvas zien verschijnen. Wie niet kan wachten kijkt op BBC One, of leest natuurlijk gewoon het boek.

En Sherlock-fans: nee, die geheime vierde aflevering was écht gewoon een mythe.

Bekijk hier al de trailer

Meer
Lees meer...