Aquarium sluit deuren dus kunnen pinguïns een bezoekje brengen

Pinguins corona
Twitter

Overal ter wereld moeten winkels, restaurants en dierentuinen hun deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo ook het Shedd Aquarium in Chicago. Zij namen van de gelegenheid gebruik om de pinguïns op uitstap te sturen.

Wat kan je doen in een aquarium wanneer de deuren moeten sluiten? Het Shedd Aquarium uit Chicago moest sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar dat zette hen aan tot een leuk uitstapje voor de pinguïns.

Aquariumbezoekje

De pinguïns van het Shedd Aquarium zitten normaal natuurlijk in hun eigen verblijf. Maar nu er geen bezoekers binnen mochten in het aquarium, konden ze zelf eens aan de andere kant van het glas staan. De pinguins mochten tijdens een klein uitstapje kennismaken met de andere dieren uit het aquarium en dat leverde superschattige beelden op. Iedereen was duidelijk enorme fan want de video’s werden massaal geliked en gedeeld.

De drie gelukkige uitverkoren pinguïns waren Wellington, Edward en Annie. Ze mochten (in het gezelschap van de verzorgers) door de gangen van het aquarium wandelen en konden zo voor het eerst kennismaken met de andere dieren van het Shedd Aquarium. Want hoewel de pinguïns onder hetzelfde dak wonen als de andere dieren, krijgen ze die normaal nooit te zien.

Date

Voor Edward en Annie was het bezoekje aan het aquarium zelfs een date. De twee zijn namelijk een koppel en pinguïns zijn doorgaans hondstrouw (of moeten we zeggen pinguïnstrouw?). Zij konden dus samen door het aquarium waggelen.

Het koppel zal spoedig beginnen aan de bouw van een nest en een gezinnetje. En lockdown of niet, het Shedd Aquarium heeft alvast beloofd dat ze ons op de hoogte zullen houden van de ontwikkelingen. Wij weten weer wat doen in ons sociaal isolement!

Bekijk hier de filmpjes van de date van Edward en Annie:

Gesponsorde artikelen