Arctic Monkeys-drummer gaat solo: plaat op komst

Arctic Monkeys-drummer gaat solo: plaat op komst

Arctic Monkeys-drummer Matt Helders is momenteel aan het werken aan een soloplaat. Ook z’n bandmakker en Monkeys-frontman Alex Turner bracht ooit een soloalbum uit. Niets wijst er momenteel op dat Helders de band zou verlaten.

Arctic Monkeys-drummer Matt Helders gaat een soloplaat uitbrengen, maar hij wil naar eigen zeggen “eerst veel muziek maken”. Dat heeft hij gezegd op de podcast The Trap Set. De release zal dus niet voor meteen zijn. Helders speelde in 2016 ook op het album ‘Post Pop Depression’ van Iggy Pop samen met Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme en Dean Fertita.

(Afgelopen zomer stonden Arctic Monkeys nog op Best Kept Secret. Dat klonk toen zo.)

Enkel interesse in muziek

Op de vraag of hij het album ooit zou afkrijgen, antwoordde Helders positief: “Dat denk ik wel. Ik heb het gevoel dat ik wel wat moet doen voor het verdient om naar buiten te komen. Ik wil het niet te vroeg uitbrengen en dan spijt hebben. Zo van ‘oh ik had niet zo’n plaat moeten maken’. Snap je?”

“Ik denk dat ik nu op een punt kom dat de stijl zich ontwikkeld heeft en het is me nu duidelijker wat ik wil doen. Ik ga het (de plaat, red.) sowieso maken. Ik moet ook nog uitmaken waarom ik eigenlijk een plaat wil maken. Ik vind gewoon het proces leuk. Maar als je een cd uitbrengt, geef je je ontzettend bloot. Veel mensen willen een boodschap of een mening horen. Ik ben dan ook niet geïnteresseerd in het schrijven van teksten. Ik wil veel muziek maken, muziek die cool klinkt.”

(Onlangs brachten Arctic Monkeys trouwens zelf nog een plaat uit.)

Solocarrière Alex Turner

Arctic Monkeys-frontman Alex Turner bracht in 2011 al het soloalbum ‘Submarine’ uit, dat ook de soundtrack werd voor de gelijknamige film. Hij bracht ook twee platen uit met Miles Kane met The Last Shadow Puppets.

Gesponsorde artikelen