Artiesten zingen Bart Peeters tijdens Liefde Voor Muziek, en er gaat flink geweend worden

Artiesten zingen Bart Peeters tijdens Liefde Voor Muziek, en er gaat flink geweend worden

Het viel dit seizoen nog mee, maar in de volgende aflevering van Liefde voor Muziek lijken de watersluizen in de ogen van veel artiesten toch open te gaan. Verrassend, want de liedjes van Bart Peeters toveren doorgaans een glimlach op het gezicht. Dat zal nu ook wel zo zijn, maar zo’n cover van Bart Peeters wekt veel emoties op. Hou je zakdoek maar klaar.

Bart Peeters heeft al zo veel liedjes geschreven dat het niet gemakkelijk moet geweest zijn om er eentje uit te kiezen. Hij zong vroeger natuurlijk ook bij de geniale band The Radios. Sindsdien is Bart altijd into folk geweest, maar hij weet ook geregeld de gevoelige snaar te raken. Volgens Koen Wauters is hij de Toon Hermans van de songteksten, en die mooie teksten hebben duidelijk ook de andere artiesten ontroerd. En zo werd het de meest emotionele aflevering van het seizoen.

Ook met zijn eigen cover op het einde van de aflevering zal Bart een mooi eerbetoon brengen. Hij zingt Booty Ooty van Johnny Guitar Warson en vertaalde het nummer voor zijn grote liefde Anneke naar Als Jij Met Je Billen En Je Heupen Shaket. Hij heeft zijn vrouw op een discofuif leren kennen en sindsdien is dit hun liedje. Wat de andere artiesten gaan doen overlopen we nu:

VTM

1. Isabelle A – Lepeltjesgewijs

VTM
Isabelle A vertaalde onlangs een Franse chanson naar het Nederlands, maar met Bart Peeters doet ze het omgekeerde. Ze zingt Lepeltjesgewijs in het Frans, en dan wordt dat Dormir En Cuillère. “Ik wist niet dat dit mogelijk was met Lepeltjesgewijs“, zegt Bart. Isabelle gaat weer indruk maken. Het origineel in het Nederlands kan je hieronder nog eens beluisteren:

2. Josje – Ontdooi Me

VTM
Ook Josje wordt geraakt door de teksten van Bart Peeters. “Ze zijn geniaal in al hun eenvoud”, zegt ze. Ze pakt iedereen in met haar stem in versie van Ontdooi Me.

3. Natalia – Teardrops/Poolijs

VTM
Natalia doet er nog een schepje bovenop door Teardrops van The Radios te zingen. Bart heeft dat nummer later naar het Nederlands vertaald met Poolijs. Ze kon het origineel niet beter maken, dus gooide ze het over een andere boeg. Met haar soulversie roept ze herinneringen op aan Robert Mosuse, die in 2000 overleed. Voor wie het nummer niet (meer) kent, dit is gegarandeerd eentje waarbij geweend gaat worden:

4. Lady Linn – Wat Nog Komen Zou

VTM
Ook Lady Linn spaart de emoties van Bart Peeters niet. Ze vertaalde Wat Nog Komen Zou, een nummer dat Bart schreef toen hij zijn vader verloor. Hiermee raakt ze hem natuurlijk recht in het hart.

5. Gers Pardoel – Hemel

VTM
Gers Pardoel kan tussen al die emoties wel voor wat vrolijkheid zorgen, toch? Niet helemaal, want hij kiest voor Hemel, een liedje dat Bart Peeters schreef na de aanslagen in Brussel van vorig jaar. “De tekst leent zich er heel gemakkelijk toe om dit te rappen.”

6. Clouseau – She Goes Nana

VTM
De goede vrienden van Bart Peeters, Koen en Kris Wauters van Clouseau, zijn de enige die het aandurven om de grootste hit van The Radios te brengen: She Goes Nana. “Eigenlijk is dit een nummer waar je niet mag aankomen. Maar we dachten in Gers’ termen: fuck it. Dit is een eerbetoon aan Robert Mosuse.” En we zijn er zeker van dat de hitmachine van dit programma er zo weer eentje te pakken heeft. Wedden dat je tijdens deze uitzending minstens één keer een traantje gaat wegpinken?

Liefde Voor Muziek – vanavond om 20u35 op VTM

VTM

Gesponsorde artikelen