Ashleigh Barty trekt zich terug uit French Open 2020 door coronamaatregelen

Ashleigh Barty
EPA-EFE/DAVE HUNT

De Australische tennisster Ashleigh Bartly heeft besloten om niet deel te nemen aan de French Open 2020. De nummer één van de wereld vindt het te gevaarlijk om naar Europa te reizen nu.

Barty is bezorgd over de gezondheidsrisico’s door het coronavirus. Daarom besloot ze eerder al om niet deel te nemen aan de US Open. En door de pandemie kon ze al even niet meer trainen met haar coach, omdat er in Australië nog reisbeperkingen zijn.

Twee redenen

De tennisster kondigde het nieuws vandaag aan op Instagram. “Het was een moeilijke beslissing om te maken maar helaas ga ik niet meedoen in Europa dit jaar. French Open van vorig jaar was het speciaalste toernooi van mijn carrière, dus dit is geen beslissing waar ik licht ben overgegaan.”

“Er zijn twee redenen voor mijn beslissing”, gaat de nummer één verder. “De eerste is de gezondheidsrisico’s die er nog steeds zijn met Covid. De tweede reden is mijn voorbereiding. Deze was niet ideaal zonder dat mijn coach met mij kon trainen vanwege de sluiting van de staatsgrenzen in Australië. Ik wens de spelers en de Franse Federatie al het beste voor een gelsaagd toernooi.”

Prioriteit

“Ik kijk nu al uit naar een lang voorseizoen en de zomer in Australië”, gaat Barty verder. “Het is voor iedereen een uitdagend jaar geweest en hoewel ik teleurgesteld ben op het tennisfront, de gezondheid en het welzijn van mijn familie en team zullen altijd mijn prioriteit zijn. Bedankt aan mijn fans voor jullie voortdurende steun, ik kan niet wachten om weer voor jullie te spelen.”

Gesponsorde artikelen