Australische versie ‘The Office’, met vrouwelijke David Brent/Michael Scott, verschijnt in oktober op Prime Video

Goed nieuws voor fans van The Office, want de nieuwste spin-off van de reeks verschijnt al binnen twee maanden op Prime Video. Het gaat al om de 13de versie van de reeks, maar de eerste waarin de rol van David Brent/Michael Scott gespeeld zal worden door een vrouw. Actrice Felicity Ward zal in de huid kruipen van baas Hannah Howard.

The Office komt in oktober terug. Deze keer zal het gaan om een Australische versie van de reeks die voor het eerst verscheen in het Verenigd Koninkrijk in 2001. We zijn ondertussen 23 jaar later en 12 versies later en toch is er nog plaats voor een primeur. Want voor de eerste keer zal de hoofdrol in de reeks gespeeld worden door een vrouw.

Australische versie The Office

Prime Video kondigde de Australische versie van The Office vorig jaar al aan. Daarbij liet het al meteen weten dat deze versie voor een primeur zou zorgen in de franchise. In de afgelopen jaren verschenen er al twaalf internationale versies van The Office. Naast de razend populaire The Office UK en The Office US ging het ook om versies uit onder andere Duitsland (Stromberg), Frankrijk (La Bureau), Zweden (Kontoret) en Chili (La Ofis). Nu is het tijd voor de derde Engelstalige versie met voor de eerste keer een vrouw in de hoofdrol.

The Office volgt telkens de medewerkers van een tak van een bedrijf. Aan het hoofd staat telkens een bijzondere manager, aka David Brent in de originele versie en Michael Scott in de Amerikaanse versie. In alle versies tot nu toe werd deze rol ingevuld door een man. Maar in de Australische versie zal het gaan om een vrouw aan het hoofd van het bedrijf.

Vrouwelijke hoofdrol

In de nieuwe versie van The Office volgen we Hannah Howard, gespeeld door Felicity Ward (Wakefield). Zij staat aan het hoofd van het verpakkingsbedrijf Flinley Craddick. Zij krijgt het nieuws dat haar tak afgesloten zal worden en dat iedereen van thuis zal moeten werken. Maar Howard houdt van haar werknemers en wil er alles aan doen om iedereen samen te houden.

Naast Ward zullen ook Edith Poor (The Lord of the Rings: The Rings of Power), Steen Raskopoulos (The Duchess), Shari Sebbens (The Sapphires), Josh Thomson (How to Please a Woman), Jonny Brugh (Thor: Love and Thunder), Susan Ling Young (Reckoning), Raj Labade (Appetite), Lucy Schmidt (The Pledge), Zoe Terakes (Talk to Me), Pallavi Sharda (The Twelve) en Claude Jabbour (Last King of the Cross) in de Australische versie te zien zijn.

De acht afleveringen van het eerste seizoen zullen vanaf vrijdag 18 oktober te vinden zijn op Prime Video.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...