‘The Office’ krijgt Australische versie met vrouw in de hoofdrol

Na een Britse en een Amerikaanse versie van de comedyserie The Office zal er binnenkort ook een Australische versie verschijnen. Daarvan zouden de opnames binnenkort beginnen. In die nieuwe versie zullen we voor het eerst een vrouwelijk hoofdpersonage volgen. Dat personage zal worden gespeeld door comedian Felicity Ward.

Het is al even geleden dat de laatste afleveringen van de Britse en Amerikaanse versie van The Office werden uitgezonden. Maar binnenkort zal de bekroonde komedieserie ook Down Under een remake krijgen. Verschillende bronnen, waaronder Variety, melden namelijk dat er een Australische versie in de maak is van de reeks. Die zou later op Prime Video verschijnen.

The Office

The Office kwam voor het eerst tot leven in de versie van Ricky Gervais op BBC. Daarin speelde hij ook meteen de hoofdrol. Tien jaar later verscheen er een Amerikaanse remake van de komedie, onder leiding van Steve Carell. De twee versies hadden dezelfde opzet, maar verschilden toch sterk in humor en verhaal. Het is dan ook tot op vandaag een strijd om “welke versie nu de beste is”.

Er zijn ondertussen in maar liefst 10 andere landen al lokale versies van The Office geproduceerd. Dat is onder andere het geval in Frankrijk, Duitsland, Canada, Israël, India en recent nog in Polen.

Australië

Daar komt binnenkort dus nog eentje bij, want op dit moment wordt er gewerkt aan een Australische versie. Die zal er zonder twijfel opnieuw een beetje anders uitzien, zeker nu de hoofdrol voor het eerst wordt gespeeld door een vrouw. Een naam voor het hoofdpersonage is er niet, maar de rol zou worden gespeeld door Felicity Ward. Zij is vooral bekend als comedian.

De opnames van deze nieuwe versie zullen in juni van start gaan in Sydney. De reeks zal later op Prime Video verschijnen. Of dat ook bij ons in België het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...