‘The Office’ krijgt Saoedi-Arabische versie

Er is een Arabische versie van de populaire sitcom The Office in de maak. Naast een Britse en Amerikaanse editie, krijgt nu ook Saudi-Arabië krijgt binnenkort zijn eigen remake van The Office. De Saoedische omroep MBC is bezig met een lokale versie van de komedie van Ricky Gervais en Stephen Merchant, die later dit jaar zal verschijnen.

Het is een decennium geleden dat de laatste afleveringen van de Britse en Amerikaanse versie van The Office werden uitgezonden. Maar binnenkort zal de bekroonde komedieserie ook in het Midden-Oosten te zien zijn. De Arabische versie is het resultaat van een overeenkomst tussen de Britse BBC en de Arabische omroep MBC. Volgens The Hollywood Reporter beginnen de opnames later deze maand.

Al Maktab

De Arabische versie van The Office krijgt de naam Al Maktab, wat een rechtstreekse vertaling is. In tegenstelling tot het origineel, speelt de Arabische versie zich af in een koeriersbedrijf. De hoofdrol zal vertolkt worden door Saleh Abuamrh. Hij speelt de komische zelfingenomen baas van het bedrijf en is zo ook het middelpunt van de show. Gelijkaardig dus aan het David Brent/Michael Scott personage in The Office UK/US.

Al Maktab wordt geregisseerd door de Egyptische filmmaker Hisham Fathi. De Arabische versie van The Office zal uit 20 afleveringen bestaan en worden uitgezonden op MBC en streamingplatform Shahid VIP.

Internationale remakes

The Office is een Britse cultklassieker gecreëerd door Ricky Gervais en Stephen Merchant. In de Britse versie, die twee decennia geleden verscheen op de BBC, vertolkten ze beiden ook een hoofdrol. Tien jaar later verscheen er een Amerikaanse remake van de komedie, onder leiding van Steve Carell.

Er zijn in maar liefst 10 andere landen lokale versies van The Office geproduceerd. Dat is ondere andere het geval in Frankrijk, Duitsland, Canada, Israël, India en recent nog in Polen. Al Maktab van MBC is echter de eerste versie in de Arabische taal.

Meer
Lees meer...