‘Avatar: The Last Airbender In Concert’ komt naar Brussel

Goed nieuws voor de fans van de animatieserie Avatar: The Last Airbender. Volgend jaar komt er namelijk een concertversie van de populaire reeks naar Brussel. Het gaat om een show van ongeveer twee uur waarin een liveorkest de muziek uit de serie brengt terwijl er beelden op groot scherm worden getoond.

Ondertussen gaat het vooral over de Netflixserie Avatar: The Last Airbender, maar echte fans hebben het natuurlijk ook minstens even vaak over de originele reeks. Daarvan komt er op 2 maart 2025 een liveconcert naar ons land. Het gaat om een orkest dat de soundtrack van de reeks speelt terwijl er fan favorite-momenten getoond worden. Een must have voor echte fans dus!

Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender vertelt het bekende verhaal van de jonge Aang, de laatste levende luchtmeester. Nadat de vuurnatie aanviel, is er in Asiatic geen vrede meer tussen de vier elementen. Aang en zijn vrienden zullen het dus moeten opnemen tegen Fire Lord Ozai en de rest van de vuurnatie.

De originele reeks ging van start in 2005 op Nickelodeon en liep uiteindelijk tot 2008. Twee jaar later volgde er een spin-off met de naam The Legend of Korra. In het komende concert gaat het enkel om de originele reeks.

In Concert

Op 2 maart 2025 is de reeks dus te herbeleven in het Koninklijk Circus in Brussel. Dan houdt Avatar: The Last Airbender In Concert na heel wat Amerikaanse en Europese landen halt in België. Voor de concertreeks werkte Jeremy Zuckerman, die de originele muziek in de reeks maakte, nauw samen met de makers en editors. Zij hebben samen de originele composities uitgebreid. Daarmee geven ze de fans tijdens het concert dus zelfs iets extra.

“Het is enorm indrukwekkend om te zien hoe belangrijk de reeks nog steeds is voor mensen”, vertelt Zuckerman. “Ik kan dan ook niet wachten om te zien hoe we met deze concertreeks nog veel meer fans kunnen bereiken. Of het nu om nieuwe fans gaat of fans van het eerste uur, ze gaan allemaal deel uitmaken van dit avontuur.”

Tickets voor Avatar: The Last Airbender In Concert op 2 maart 2025 in het Koninklijk Circus in Brussel zijn te koop vanaf vrijdag 19 april om 16 uur via via greenhousetalent.com.

Meer
Lees meer...