‘Avatar: The Last Airbender’: Nieuwe serie en animatiefilms op komst

Goed nieuws voor de Avatar-fans. Er is namelijk een nieuwe tekenfilmserie van Avatar: The Last Airbender in de maak. Dit door een samenwerking tussen Paramount en Avatar Studios. En hier stopt het niet. Na deze serie komen er ook nog eens drie animatiefilms over The Last Airbender uit.

Door Milan Van Driessche

Avatar: The Last Airbender is voor veel mensen pure nostalgie. De tekenfilmreeks op Nickelodeon liep van 2005 tot 2008 en kreeg ook een spin-off genaamd The Legend of Korra. In 2010 volgt dan een eerste Avatarfilm in real life. Maar die flopte volledig. 15 jaar na de flop zouden er dus nieuwe animatiefilms aankomen. En een animatieserie. Maar wat kunnen we verwachten? 

De verhaallijn

Het verhaal draaide rond de zogenaamde ‘benders’. Dat zijn mensen die de elementen kunnen controleren met hun lichaam. De jonge Aang kan alle vier de elementen beïnvloeden, en mag zich daarom de Avatar noemen. 

Het is het lot van de Avatar om de vier naties – Water, Vuur, Aarde en Lucht – weer met elkaar te verenigen. Dat is niet makkelijk, gezien de Vuurnatie iedereen de oorlog heeft verklaard. 

Avatar Studios

Avatar Studios

Vorig jaar richtte Nickelodeon de Avatar Studios op; een studio die zich volledig richt op de Avatar: The Last Airbender-franchise. Avatar Studios wordt geleid door de originele bedenkers van de serie, Michael DiMartino en Bryan Konietzko. 

Zij lieten vorig jaar weten dat de oprichting van de nieuwe studio ontzettend veel mogelijkheden biedt om de franchise uit te breiden en nieuwe verhalen te vertellen.

Toekomstplannen

De studio begint met een nieuwe animatieserie. Die zal zich afspelen na de gebeurtenissen uit The Legend of Korra, de tweede serie die zich zeventig jaar na Avatar: The Last Airbender afspeelt. In de nieuwe serie volgen we de Avatar die na het tijdperk van Korra komt en afkomstig is uit het Aarderijk. Het is nog niet duidelijk hoe de serie verder vorm gaat krijgen.

Eerder dit jaar kondigde de nieuwe studio aan dat er de komende jaren drie animatiefilms van Avatar: The Last Airbender aankomen. Deze films komen in de jaren na de nieuwe serie uit. De eerste daarvan gaat over de volwassen Aang en is vanaf 10 oktober 2025 in de bioscopen te zien. Een mogelijke titel zou Hidden Kingdom of Echoes and Aftershocks zijn. De andere twee films gaan waarschijnlijk over de personages Zuko en Kyoshi.

Meer
Lees meer...