‘Avatar: The Last Airbender’ krijgt tweede én derde seizoen op Netflix

Goed nieuws voor de fans van Avatar: The Last Airbender op Netflix. De streamingdienst heeft namelijk zojuist bekendgemaakt dat de reeks een tweede én meteen ook een derde seizoen krijgt. Wanneer die te zien zullen zijn, is nog niet bekendgemaakt.

De oorlog tegen de Fire Nation is nog lang niet voorbij. Aang en zijn vrienden keren in de toekomst namelijk terug naar Netflix, want daar krijgt de live-actionserie Avatar: The Last Airbender nog twee seizoenen. Daarmee zal de Netflixreeks de originele animatiereeks volgen, want ook die liep drie seizoenen.

Het snelle nieuws over de twee extra seizoenen van Avatar: The Last Airbender komt er door de zeer goede kijkcijfers van de reeks. Amper elf dagen na de release wist de serie namelijk al 41,1 miljoen kijkers te boeien. Avatar: The Last Airbender stond daarbij helemaal bovenaan de ranking van Engelstalige series in maar liefst 76 landen, waaronder ook België.

Omashu

Het tweede seizoen van Avatar: The Last Airbender zal verdergaan waar het eerste is geëindigd. (spoilers vanaf hier). In de laatste aflevering van het eerste seizoen zagen we namelijk hoe Aang (Gordon Cormier), Katara (Kiawentiio), Sokka (Ian Ousley) en de Northern Water Tribe een overwinning wisten te behalen tegen de Fire Nation, onder leiding van Commander Zhao (Ken Leung), met daarbij ook Prince Zuko (Dallas Liu) en Iroh (Paul Sun-Hyung Lee).

Dat bleek echter een schijnmanoeuvre. Op hetzelfde moment slaagde Princess Azula (Elizabeth Yu) er namelijk eindelijk in om met de Fire Nation Omashu in te nemen. Daarmee is het voorlaatste bolwerk van het Earth Kingdom gevallen en lijkt een nieuwe groep benders met uitsterven bedreigd. Ondertussen kwamen we ook te weten dat Sozin’s Comet op komst is. Dat kosmisch event maakt de Fire benders nog sterker, waardoor de tijd voor Avatar Aang begint te dringen.

Avatar: The Last Airbender is volledig te bekijken op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...