‘Avatar: The Last Airbender’ is een hit op Netflix: Wij spraken met de hoofdrolspelers

Sinds vorige week donderdag kan je op Netflix terecht voor de live-actionremake van Avatar: The Last Airbender. Daar kan je kijken hoe de jonge acteur Gordon Cormier in de huid kruipt van het iconische personage Aang en de strijd aangaat met de Fire Nation. Wij konden voor de release spreken met hem, Kiawentiio (Katara), Ian Ousley (Sokka) en Dallas Liu (Prince Zuko) over een van de meest geanticipeerde series van het jaar.

De animatiereeks Avatar: The Last Airbender is een van de best beoordeelde series ooit met een zeer trouwe fanclub. Na een geflopte film in 2010 besloot Netflix in 2018 om een nieuwe poging te wagen om de reeks te herwerken tot een live-actionserie. Fans reageerden daarop zeer gemengd, uit schrik dat hun geliefde serie niet volledig tot zijn recht zou komen.

Netflix lijkt die hoge verwachtingen te hebben ingevuld. Over het algemeen zijn de reacties op Avatar: The Last Airbender namelijk redelijk positief. De reeks prijkt ondertussen ook al enkele dagen helemaal bovenaan de lijst met best bekeken Netflixprogramma’s en staat ook in België op de eerste plaats.

Omdat het een remake is, zullen er uiteraard enkele zaken anders zijn dan in de animatieserie. Denk je dat fans van Avatar: The Airbender ontgoocheld zullen zijn in dingen die ze wel of niet te zien krijgen?

Ian Ousley (Sokka): “Helemaal niet (lacht). Er zijn enkele kleinere nevenverhaallijnen die heel leuk waren geweest om te doen, maar die niet echt nuttig waren in onze versie. Wij wilden de focus leggen op alles wat echt noodzakelijk was om het verhaal te vertellen van onze personages. Misschien dat die zaken in latere seizoenen toch aan bod kunnen komen. Dat hoop ik alvast.”

Gordon Cormier (Aang): “Momenteel is het perfect, toch?”

Dallas Liu (Prince Zuko): “We wilden de reeks een eigen identiteit geven. Het heeft geen nut om alles gewoon scène per scène na te maken.”

Gordon, jij bent geboren nadat de originele reeks is uitgezonden. Heb je sindsdien alles gebinged?

Gordon Cormier (Aang): “Sinds ik gecast ben voor de rol van Aang heb ik de reeks meer dan 26 keer gezien. Ik beschouw mijzelf ondertussen als een heel grote fan, zeker aangezien ik een stuk jonger ben dan de reeks. Avatar: The Last Airbender dateert van 2005 en ik ben geboren in 2009, dus ik was toen min vier jaar oud (lacht).”

Avatar The Last Airbender Netflix
Gordon Cormier als Aang in Avatar: The Last Airbender – Bron: Cr. Robert Falconer/Netflix © 2023

Wat was voor jullie het leukste moment tijdens het maken van Avatar: The Last Airbender?

Dallas Liu (Prince Zuko): “Dat is moeilijk om te zeggen, want ik vond alle momenten en alle scènes met Paul Sun-Hyung Lee (Uncle Iroh) altijd heel leuk. Maar het meest bijzondere moment als een fan was het maken van de Agni Kai met Daniel Dae Kim (Fire Lord Ozai). In de originele serie wordt dat niet zo uitgebreid getoond, waardoor we hier een wit canvas hadden om mee te werken. Dat was iets wat we zelf konden invullen.”

Ian Ousley (Sokka): “Het was heel leuk om op de set iedereen te leren kennen van onze leeftijd, zoals Maria Zhang (Suki) en Amber Midthunder (Princess Yue). Dat was iets heel leuks aan deze productie.”

Avatar the last airbender
Dallas Liu als Prince Zuko in Avatar: The Last Airbender – Bron: Netflix

Avatar: The Last Airbender is volledig te bekijken op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...