Reviews van ‘Avatar: The Last Airbender’ zijn zeer uiteenlopend

Avatar: The Last Airbender is vanaf vandaag te zien op Netflix. De reviews zijn zeer uiteenlopend met sommigen die zeggen dat het verhaal overhaast aanvoelt en anderen die zeggen dat de rollen goed vervuld worden.

De langverwachte live-action adaptatie van Avatar: The Last Airbender is vanaf vandaag op Netflix te zien. Na de aankondiging in 2018 kregen we veel nieuwe beelden van de show te zien. De makers van de originele cartoon Michael Dante DiMartino en Bryan Kontiezko stopten in 2020 met het project. De productie werd toen overgenomen door Albert Kim. De adaptatie volgt grotendeels dezelfde lijn als de originele cartoon.

Reviews

Er zijn al positieve en negatieve reviews verschenen over de show. Zo geeft journalist Alistair Ryder van Looper aan dat hij, als een nieuwkomer, vindt dat de show zich te hard focust op volwassenen die vroeger al fans waren en niet op kinderen waar de cartoon voor bestemd was. Hij zegt dan ook dat de fans niet tevreden gaan zijn met de live-action omdat ze het te veel gaan vergelijken met hoe het in hun jeugd was.

Variety-journalist Aramide Tinubu zegt dat zonder de directie van de originele makers de live-action adaptatie de unieke en verfijnde elementen van de cartoon verliest. Ze vindt dat de show haar niet onderdompelde in de verbluffende Avatar-wereld. Daarnaast vindt ze wel dat de beelden en Aziatische en inheemse acteurs authenticiteit toevoegen aan de show, maar de prestaties van de meerderheid van de cast niet opgewassen zijn tegen het gewicht van het verhaal. Doordat de verschillende verhaallijnen door elkaar werden gehaald doorheen de show voelde het voor haar overhaast aan. Sokka zijn komisch reliëf uit de cartoon is ook weggenomen, wat ze teleurstellend vindt. Ze voegt toe dat er ook verschillende opvallende momenten zijn in de show waar ze wel tevreden mee is.

Journalist Jack Seale van The Guardian is wat positiever over de show. Hij zegt dat de show nieuw leven is ingeblazen en dat dit waarschijnlijk niet het laatste is dat we ervan zien. Hij is vooral enthousiast over het decor en de cast. Zo zegt hij: “De landschappen sprankelen, er is een gigantische vliegende bizon met zes poten die iedereen spectaculair door de wolken van plaats naar plaats draagt en de jonge cast is opgewassen tegen zijn taak”. Hij beschrijft hoe de acteurs hun rollen vervullen.

Ook op sites zoals Rotten Tomatoes en IMDb staat al een score vermeld voor de show. Ook deze scores lopen hard uit elkaar. Het gemiddelde cijfer dat de kijkers geven op Rotten Tomatoes is 50 procent terwijl ze op IMDb een gemiddelde score van 8,5/10 geven. Zo zien we de verdeeldheid tussen de kijkers, maar ook tussen de journalisten.

Meer
Lees meer...