Avicii’s ex-manager: “Ik snap het niet. Ik snap het echt niet”

Avicii’s ex-manager: “Ik snap het niet. Ik snap het echt niet”

Avicii is er niet meer en twee dagen na de tragedie hebben we nog steeds geen idee hoe de voormalige dj en muzikaal toptalent aan z’n einde kwam. De reacties stromen wel binnen, ook ex-manager Ash Pournouri deelde online z’n ongeloof.

Was het alcohol, was het drugs, was hij ziek? Iedereen scheen te weten dat het niet goed ging met Tim Bergling, maar wat er precies gebeurd is, daar wil de politie niets over kwijt. Maar de wanhoop is ook duidelijk af te lezen uit de verschillende reacties van Avicii’s naasten, waaronder Ash Pournouri.

Mijn familie, mijn broer

Pournouri ontdekte Bergling toen die nog maar 18 was, tien jaar geleden dus. De twee werkten samen tot Avicii z’n pensioen moest aankondigen, toen ook al om gezondheidsredenen. Maar Pournouri kende de dj dus door en door. Op Instagram is de pijn dan ook voelbaar: “Jij was mijn familie. Mijn broer. Een deel van mijn hart.”

Ook Pournouri schijnt, af te leiden uit zijn Instagrambericht, niet volledig te weten wat er met het 28-jarige toptalent gebeurd is. “Jij was ruw talent, één in een miljard. Ik kan niet stoppen met denken dat, als ik bij je was geweest, dat ik je had kunnen redden”, klinkt het. “Wat er ook gebeurde, ik zou een kogel voor je opgevangen hebben. […] Ik snap het niet. Ik snap het echt niet.”

Muziekicoon

Het bericht op Instagram is deel van een groter geheel op Pournouri’s Facebookpagina, maar de manager vroeg om dat bericht niet verder te delen. De laatste woorden die de twee met elkaar deelden, waren volgens hem: “Ik hou van je.” Pournouri sluit af met de boodschap dat hij hoopt dat iedereen zich Avicii zal herinneren als een muziekicoon.

Gesponsorde artikelen