Baaldag: hoofdpersonage van ‘The Walking Dead’ stopt ermee

Baaldag: hoofdpersonage van ‘The Walking Dead’ stopt ermee

Slecht nieuws voor fans van ‘The Walking Dead’: acteur Andrew Lincoln, die sheriff Rick Grimes speelt, gaat uit de serie weg na seizoen 9.

We hadden dit vertrek écht niet zien aankomen. True, iedereen valt te pas en te onpas dood in The Walking Dead, maar Rick Grimes is al sinds het eerste seizoen hét gezicht van de serie. Het nieuws werd naar buiten gebracht door de Amerikaanse filmnieuwssite Collider.

Onlangs nog enthousiast

Na de laatste aflevering van seizoen 8 in april klonk hij nog heel opgetogen: “Ik kan niet wachten om de volgende afleveringen te zien. Het script doet me echt terugdenken aan seizoen 1, en daar ben ik fan van. Het is anders, het is beter, het is het perfecte moment om naar die sfeer terug te keren. Het wordt een groot jaar, en ik ben alvast heel enthousiast.”

Het lijkt alsof hij toen nog niet wist dat hij uit de reeks zou stappen. Het negende seizoen van The Walking Dead komt dit najaar uit. De achttienjarige Chandler Riggs, die de zoon Carl Grimes speelde, werd onlangs nog ontslagen uit de reeks. Andrew Lincoln heeft nog geen commentaar gegeven. Check zeker onze 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen