‘Bake Off Vlaanderen Kerst’: De deelnemers krijgen te maken met apocalyptische omstandigheden

Morgen, zaterdag 23 december, kan je op Play4 terecht voor Bake Off Vlaanderen Kerst. Ellen Callebout, Fien Germijns, Lukas Lelie en Riadh Bahri zullen daarin tegen elkaar strijden om uit te maken wie de beste bakker is. Daarbij krijgen ze niet enkel af te maken met stress en tijdsdruk, maar ook met apocalyptische weersomstandigheden.

Het is alweer tijd voor de vijfde kerstspecial van Bake Off Vlaanderen. Daarin strijden vier BV’s tegen elkaar voor de eer en glorie. En daarbij hoort dit jaar ook de prestigieuze titel van ‘Kerst Miss 2023‘.

Naast een opnieuw zeer aanwezige presentator Wim Opbrouck en de strenge juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender is deze keer ook het weer een spelbreker. Tijdens de opnames raasde er namelijk een heuse storm door de baktent en dat zorgt voor hallucinante taferelen. “Dit is een suboptimale bakomgeving”, vat Lukas Lelie alles mooi samen.

Ellen Callebout en Riadh Bahri 

In die bizarre omstandigheden bakt Ellen Callebout als spektakelstuk een levensgroot kerstcadeau. “Gert is niet zo goed in cadeaus kopen, dus meestal moet ik mijn cadeautjes zelf kopen”, verklaart ze die keuze.

Tussendoor moet Ellen ook nog even gaan helpen bij Riadh Bahri, want die worstelt met zijn technische proef. Uiteindelijk maakt hij een taart in de vorm van een legoblokje met een knipoog. Lego’s bouwen met een glas is namelijk de ideale manier om te ontspannen voor Riadh.

Fien Germijns en Lukas Lelie

Terwijl Riadh zelf wat sukkelt, is hij wel onder de indruk van de bakkunsten van Fien Germijns. Zij eert namelijk de verjaardag van haar zus op Kerstmis met een vaginataart, ook wel een Kerstfoef genaamd.

Voor het meest bizarre thema van de avond zorgt Lukas Lelie. Die heeft namelijk regelmatig last van zijn maag na een kerstdiner. Daarom bakt hij een taart in de vorm van een Rennie op een bedje van brandend maagzuur.

Bekijk hier de trailer van Bake Off Vlaanderen Kerst:

Bake Off Vlaanderen Kerst is op zaterdag 23 december om 20.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...