‘Bake Off Vlaanderen Kerst’ keert terug met deze vier BV’s

Net zoals de afgelopen vier jaar komt er ook dit jaar een bijzondere kerstspecial van Bake Off Vlaanderen. Daarin zullen opnieuw vier bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in de gekende baktent onder het toeziend oog van presentator Wim Opbrouck en juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender.

Het is ondertussen een kersttraditie aan het worden: Bake Off Vlaanderen Kerst. In de special van Bake Off Vlaanderen moeten de normale deelnemers een weekje plaats ruimen voor vier BV’s die het in één aflevering tegen elkaar opnemen en die vier BV’s zijn nu bekend.

Bake Off Vlaanderen Kerst

Vorig jaar namen Serine Ayari, Petra De Sutter, Jonas Geirnaert en Viktor Verhulst het tegen elkaar op in Bake Off Vlaanderen Kerst en nu is het de beurt aan vier nieuwe BV’s. De eerste daarvan is Ellen Callebaut. In De Verhulstjes zien we haar geregeld in de keuken staat om een omelet te maken, maar bakken is toch nieuw voor haar. “Ik had nog nooit een pannenkoek gebakken, dus meedoen met Bake Off Vlaanderen was volledig uit mijn comfort zone”. Zij neemt het op tegen presentatrice Fien Germijns, die wel al wat bakervaring heeft. Zij bakte toen ze 12 jaar was elke woensdagnamiddag een quatre-quarts cake als tijdverdrijf. “Het grootste verschil is dat ik toen vooral de potten heb uitgelikt zonder camera. En deze keer op camera.”

De volgende deelnemer is comedian Lukas Lelie. Hij heeft zijn eigen show over koeken, maar ze zelf bakken, da’s natuurlijk nog een ander paar mouwen. “Ik heb extra respect gekregen voor het talent van de echte bakkers van Bake Off. Mocht ik willen meedoen in het reguliere seizoen zou ik de inschrijvingsronde niet eens overleven.” De laatste deelnemer is nieuwsanker Riadh Bahri. Ook hij heeft niet veel bakervaring. “Met bakken heb ik niet zo heel erg veel, behalve dat ik heel graag gebak eet. Maar of ik het zelf ook goed kan maken? Daarvoor moet je kijken.”

Bake Off Vlaanderen Kerst is op zaterdag 23 december om 20.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...