Bang voor spinnen? Dit akelige onderzoek zou je kunnen helpen

Bang voor spinnen? Dit akelige onderzoek zou je kunnen helpen

Breekt het angstzweet je uit wanneer je een spin ziet? Of ken je iemand met een spinnenfobie? Dan kan je eens informeren bij de Technische Universiteit van Dresden in Duitsland. Voor een onderzoek zijn zij nog op zoek naar 70 mensen die bang zijn voor deze achtpotige wezens.

Volgens onderzoekers is arachnofobie wereldwijd één van de meest voorkomende fobieën. Momenteel hebben al 30 deelnemers zich aangemeld voor het onderzoek van de Technische Universiteit van Dresden, maar de wetenschappers zijn op zoek naar 100 mensen in totaal . Voor de studie kom je oog in oog te staan met levende spinnen. Naast de gewone huis-tuin-en-keukenspin word je ook geconfronteerd met de iets grotere exemplaren …

Op je eigen tempo

Na het experiment kan je als deelnemer meedoen aan een praatsessie van drie uur. Op die manier overwin je volgens de Duitse onderzoekers je angst op je eigen tempo.

Niet alleen in Dresden wordt arachnofobie onderzocht. Aan de Universiteit van Amsterdam is er een gelijkaardige studie. In dat onderzoek krijgen de deelnemers na hun ontmoeting met een vogelspin een pil toegediend. Deze pil zou de aanmaak van het stresshormoon moeten verminderen.

Ga jij je inschrijven?

Gesponsorde artikelen