‘Barbie’ Producer Robbie Brenner van Mattel geeft goed nieuws over mogelijke sequel

De kans dat er een sequel komt op Barbie lijkt groter en groter. Dat heeft Robbie Brenner, President van Mattel Films, gezegd. “Hoe kan je na zo’n succes niet praten over een vervolg”, klinkt het bij haar.

Als we spreken over het succes van Barbie, de populairste film van 2023 met een box office van 1,44 miljard dollar (1,3 miljard euro), gaat het vaak over regisseur Greta Gerwig en actrice Margot Robbie. Maar de belangrijkste vrouw achter de kaskraker is misschien wel Robbie Brenner. Zij had jarenlang een carrière als producer van indiefilms, met als uitschieter de meervoudige Oscarwinnaar Dallas Buyers Club. Vijf jaar geleden werd ze dan uiteindelijk aangetrokken door Mattel om te helpen hun filmafdeling uit te bouwen. Dat resulteerde nu dus in Barbie en heel wat meer ambitieuze toekomstplannen.

Robbie Brenner – Bron: Rodin Eckenroth/WireImage

Sequel of cross-over?

Robbie Brenner is dan ook de ideale vrouw om zich uit te spreken over een mogelijke sequel op Barbie. “Als je iets hebt dat succesvol is, hoe kun je dan niet praten over het vervolg of iets dergelijks? Maar iedereen geniet op dit moment gewoon van het moment en geniet van deze rit die maar doorgaat”, zegt ze daarover aan The Hollywood Reporter.

Het lijkt er dus op dat die sequel er wel zal komen, maar dat we daar mogelijk wel nog enige tijd moeten op wachten. Toch zal Barbie misschien al vroeger opnieuw in een film opduiken. Mattel heeft namelijk aan heel wat andere filmplannen. Zo is er een film in de maak rond de dinosaurus Barney, werkt Lena Dunham aan een film over Polly Pocket en komt er een actiefilm over Hot Wheels.

Brenner wil echter niet geweten hebben dat al die nieuwe Mattelfilms enkel losstaande projecten zijn. “Er is zoveel potentieel voor cross-overs. Barbie kan zeker leven in een wereld van Hot Wheels en Matchbox en majoor Matt Mason”, klinkt het.

Meer
Lees meer...