Left Right
scrollTop top

Barcelona kreunt en barst uit zijn voegen, maar er zijn alternatieven!


Barcelona kreunt en barst uit zijn voegen, maar er zijn alternatieven!

De reismarkt groeit sneller dan ooit en voor sommige Europese bestemmingen is dat bijzonder slecht nieuws. Ook de Catalaanse topbestemming Barcelona kreunt al jaren onder het overtoerisme. Reisblogger Bart Melis reist de wereld rond voor zijn blog Vetexbart.be en ging op zoek naar toffe plekjes net buiten het stadscentrum, een regio die ook wel eens Costa Barcelona wordt genoemd.

Geniet van de kustlijn

De typische stedentripper zal zich tijdens zijn blitzbezoek aan Barcelona waarschijnlijk beperken tot de toeristisch highlights zoals de Ramblas en Park Guell. Jammer, zeker wanneer je weet dat heel wat van de Costa Barcelona regio’s onmiddellijk grenzen aan de Middellandse Zee. Ze vormen een meer dan 100-kilometer lange kustlijn met tientallen prachtige stranden. Zonnekloppers voelen zich als een vis in het water op de zandstranden in El Garraf, El Baix Llobregat en El Maresme.

Vetexbart

Sportief plezier

Ook sportievelingen kunnen hun hartje ophalen rond Barcelona. Zo profileert de Maresme streek zich meer en meer als fietsbestemming. Vilanova i la Geltru, in de Garraf regio, kent dan weer een echt visserstraditie en heeft heel wat watersportactiviteiten te bieden. Zo kan je er suppen of kajakken. Krijg je een kick van snelle wagens en de geur van smeulende banden? Boek dan een tour op het Circuit van Catalonië, waar de jaarlijkse Formule 1 Grand Prix gereden wordt.

Vetexbart

It’s cava o’clock

Costa Barcelona is een echt walhalla voor de wijn- en cavaliefhebbers onder ons. De regio zet de laatste jaren bijzonder sterk in op wijntoerisme. Zo kan je je bij Cava Llopart laten onderdompelen in de geschiedenis van het wijnhuis. Je proeft er van de heerlijke bubbels terwijl je geniet van een fenomenaal uitzicht over de Penedès regio en de statige Monserrat bergen.

Vergeet de Segrada Familia

Vergeet de Segrada Familia, de half afgewerkte baseliek waar je uren moeten aanschuiven. Op zo’n 40 kilometer van Barcelona ligt het klooster van Sant Cugat, één van de belangrijkste voorbeelden van middeleeuwse kunst in de regio rond Catalonië. Breng aansluitend een bezoek aan Mercantic, een vintage dorpje waar antiek en handgemaakte spullen centraal staan. Vergeet zeker de El Siglo-shop niet te bezoeken, met meer dan 15.000 tweedehandsboeken.

Vetexbart

Meer lezen? Blog: Vetexbart.be| Facebook , Instagram & Twitter


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396