Bart De Pauw kreeg z’n eigen trein … maar da’s geen compliment

Bart De Pauw kreeg z’n eigen trein … maar da’s geen compliment

Graffiti, het kan lelijk zijn, maar soms ook maatschappelijk relevant. Dat bewijst een ‘kunstwerkje’ op een treinstel van de NMBS. “Ik wil je neuken”, luidt de boodschap, een niet mis te verstane referentie naar één van de sms’jes die Bart De Pauw zou gestuurd hebben naar een actrice die over de tv-maker ging klagen bij de VRT. 

Graffiti, op de autosnelweg, bruggen en wegen én op treinen van en naar Brussel, ’t is zeker geen verrassing. Tags mogen dan lelijk zijn, héél soms staat er eens een kunstwerkje op, of een boodschap die bijna iedereen kan begrijpen. Zoals dit pareltje: “Ik wil je neuken”.

Sms’jes

Geen persoonlijke boodschap, maar een referentie naar Bart De Pauw, voor de wakkere pendelaar. Of het om een aanklacht gaat, is niet helemaal duidelijk. Maar dat de auteur van het werkje ook het nieuws volgt, kan je wel zeggen. “Ik wil je neuken” was namelijk één van de sms’jes die Bart De Pauw naar een actrice zou gestuurd hebben, die hem nu beschuldigt van stalking.

De foto verscheen op een Instagram-account paintedtrains, waar je nog veel meer graffiti kan bewonderen. Voor wie nog twijfelde stond er een #bartdepauw bij. Aan de reacties te zien, waren er genoeg mensen die de trein al eerder zagen passeren, maar niet helemaal zeker waren of de boodschap nu écht naar De Pauw gericht was.

Vijftien voetbalvelden graffiti

De NMBS verwijdert elk jaar zo’n vijftien voetbalvelden aan graffiti, ook deze zal waarschijnlijk dus zeer snel uit het straatbeeld gehaald worden. Dat doen ze zo:

Gesponsorde artikelen