Bart Somers (Open Vld) verkozen tot beste burgemeester ter wereld voor de vlotte integratie van vluchtelingen in Mechelen

Bart Somers (Open Vld) verkozen tot beste burgemeester ter wereld voor de vlotte integratie van vluchtelingen in Mechelen

Wat Daniel Termont (sp.a) twee jaar geleden juist niet lukte, is Bart Somers (Open Vld) wel gelukt. De burgemeester van Mechelen werd verkozen tot World Mayor 2016. De organisatie looft vooral zijn werk bij de vlotte integratie van vluchtelingen in zijn stad.

De World Mayor Prize is een prijs die de functie van burgemeester in de kijker wil zetten. Daarom kiest de organisatie om de twee jaar een ‘beste burgemeester ter wereld’. Twee jaar geleden werd Daniel Termont (sp.a), burgemeester van Gent, nog tweede in de verkiezing na de burgemeester van Cargary.

Eerder op de dag werd bekend gemaakt dat Bart Somers bij de vijftien genomineerden van dit jaar zat. De winnaar zou morgen bekend gemaakt worden, maar Gwendolyn Rutten loste het nieuws dat Somers gewonnen heeft al op Twitter.

Vluchtelingencrisis

De verkiezing staat dit jaar duidelijk in het teken van de vluchtelingencrisis, want naast Somers werden onder andere ook de burgemeesters van Aleppo, Lampedusa en Lesbos genomineerd. Somers wordt door de organisatie geroemd voor zijn hulp bij de vlotte integratie van vluchtelingen in Mechelen.

Op de tweede plaats staat Wolfgang Müller, burgemeester van het Duitse Lahr. Die stad heeft veel inwoners van Russische origine en die kwamen afgelopen jaar een paar keer op straat tegen vluchtelingen uit het Midden-Oosten in de stad. De Duitse burgemeester confronteerde die betogers met hun eigen achtergrond en kreeg daar veel lof voor. Op de derde plaats staat Georgios Kaminis, burgemeester van Athene.

Gesponsorde artikelen