Zangeres Bebe Rexha deelt emotionele TikTokvideo over haar gewicht: “Ik ben het zwaarst dat ik al ooit ben geweest”

Zangeres Bebe Rexha trok deze week naar TikTok om openlijk te praten over haar lichaamsbeeld tijdens de feestdagen. In een emotionele video geeft ze toe dat ze zich momenteel niet comfortabel voelt in haar eigen huid, doordat ze wat meer is aangekomen. Iets waar waarschijnlijk iedereen wel eens mee geconfronteerd is geweest, maar meer nog tijdens de eindejaarsfeesten.

Bebe Rexha is een Amerikaanse zangeres van Albanese afkomst, voornamelijk bekend van haar populaire liedjes zoals In The Name Of Love met Martin Garrix, Say My Name met J Balvin en David Guetta, en Me, Myself & I met G-Eazy. Rexha deelde recent een emotionele video op TikTok over haar strijd met haar eigen lichaamsbeeld rond Kerstmis, waarin ze toegeeft dat ze zich niet comfortabel voelt in haar eigen huid.

Merry Christmas, of toch niet?

“Het zijn dus de feestdagen en ik weet dat we allemaal worden verondersteld vrolijk te zijn, wat ik ook ben … soort van”, begon de 32-jarige zangeres in haar TikTokvideo die ze gisteren, op maandag 27 december 2021, plaatste. “Ik denk dat ik het zwaarst ben dat ik al ooit ben geweest. Ik heb mezelf net gewogen en ik voel me niet op mijn gemak om mijn gewicht te delen, omdat ik me heel erg schaam.”

Bebe Rexha, wiens echte naam Bleta Rexha is, kreeg tranen in haar ogen toen ze vervolgde: “Ik voel me gewoon walgelijk in mijn eigen lichaam.” De zangeres legde uit dat ze de afgelopen tijd ook niet zo veel content meer wilde posten op haar Instagram of TikTok, omdat ze zich zo in de knoop voelde over haar gewicht.

“Ik voel me niet goed in mijn vel en als ik me niet goed voel, dan wil ik niets posten. Dat is ook eerlijk gezegd de reden waarom ik het laatste jaar niet meer zo veel heb gepost als vroeger”, zei ze. Rexha gaf ook toe dat haar strijd met haar eigen lichaamsbeeld komt van “een plaats van pijn en verwarring” over hoe ze zichzelf kan helpen. Daarbij erkent ze dat ze ook worstelt met hoe van zichzelf te leren houden.

Body positivity

Rexha heeft een geschiedenis in het delen van lichaam-positieve berichten met haar fans op sociale media.

In juni deelde ze op TikTok nog een video van zichzelf gekleed in sexy lingerie, waarin ze kijkers vroeg om vrouwen van 165 pond (ongeveer 75 kilogram) te “normaliseren”. En in december 2019 poseerde ze in een bikini op Instagram, waar ze trots pronkte met haar huidstriemen.

Ze blaast regelmatig body-shamers af en legde in augustus 2019 zelfs een mannelijke leidinggevende het zwijgen op toen die haar vertelde dat ze te oud was om sexy foto’s te posten. “Ik ben het zat om in een hokje gestopt te worden. Ik maak mijn eigen regels”, schreef ze toen. “Ik ben het zat dat vrouwen als ‘hags‘ (lees: oude taart, heks) worden bestempeld als ze ouder worden, terwijl mannen met de leeftijd als sexy worden gezien.”

Bekijk de TikTok van Bebe Rexha hieronder:

@beberexha

Honest update.

♬ original sound – BebeRexha
Meer
Lees meer...