Dit zijn de populairste TikTok-influencers in elk land

Tegenwoordig worden de grootste influencers geboren op TikTok. Sommige TikTokkers zijn wereldwijd bekend. Maar anderen hebben een lokale fanbase. Het marketingbedrijf Affise, dat gespecialiseerd is in influencers, ging na wie in elk land de populairste TikTok-influencer is.

Het Amerikaanse marketingbedrijf Affise onderzocht wie de grootste influencers zijn ter wereld en keek voor elk OECD-land ook wie de grootste TikTok-influencer is. Zo komen we dus ook te weten voor wie die eer in ons land is weggelegd.

Céline Dept

De populairste TikTok-influencer van België komt mogelijk niet als een verrassing. Het gaat om de 22-jarige Céline Dept. Met haar content op TikTok richt ze zich eerder tot de jongere gebruikers. Maar de kans is groot dat je haar naam kent van het drama tussen Céline en haar vriend Michiel Callebaut, kortweg CEMI, en de YouTuber Acid.

In enkele andere landen duiken er bekende namen op. Zo is de grootste TikTok-influencer in de Verenigde Staten (en ook de grootste wereldwijd) Loren Gray, in Zuid-Korea gaat het om BTS, in het Verenigd Koninkrijk om Kyle Thomas en in Slowakije om David Dobrik. De grootste Nederlandse TikTok-influencer is Scottsreality. Ook opvallend is dat hij op de zevende plaats staat in de lijst van de grootste TikTok-influencers ter wereld. Hij maakt op z’n account balletjes uit verschillende soorten eten of voorwerpen of frituurt die.

Bekijk hier de volledige lijst:

Populairste TikTokker elk land
affise.com

Grootste influencers ter wereld

Wanneer er echter gekeken wordt naar alle sociale media samengeteld, keren er heel wat grote namen terug. Zo staat voetballer Cristiano Ronaldo daar helemaal bovenaan, gevolgd door actrice en zangeres Selena Gomez. Selenas ex, Justin Bieber, vervolledigt de top 3.

Op de lijst staan verder nog heel wat sportmensen, bekende muzikanten en acteurs. Maar daarnaast zijn er ook heel wat influencers te vinden op de lijst die hun imperium enkel via sociale media wisten uit te bouwen.

Grootste influencers
affise.com
Meer
Lees meer...