Dit zijn de populairste TikTok-accounts van 2021

Het is het einde van het jaar en dat betekent: tijd voor lijstjes. Naast Spotify, vat ook TikTok het afgelopen jaar samen in enkele categorieën. De populairste video’s van het jaar kenden we al en nu is het de beurt aan de accounts die dit jaar het meeste groeiden.

Sinds het begin van de coronapandemie in 2020 wist TikTok uit te groeien tot een van de grootste apps van het moment. Tegenwoordig worden op die app dan ook de nieuwste sterren geboren. Dit zijn de accounts die het afgelopen jaar het meeste wisten te groeien.

5. @angryreactions 

@angryreactions

#duet with @catdogfatness Not gorgeous 😒

♬ deja vu – Olivia Rodrigo

De accountnaam van @angryreactions zegt eigenlijk precies wat je van z’n content kan verwachten. Op het account reageert @angryreactions, die zichzelf Oneya D’Amelio noemt (naar de bekende TikTokzussen), op video’s op TikTok. Daarbij is hij, zoals je al kan raden, doorgaans boos.

  • Aantal volgers: 24,7 miljoen
  • Aantal likes: 471,4 miljoen

4. @dutchgoalkeeper 

@dutchgoalkeeper

Grip game is straight🔥 #foryou #goalkeeper #fyp

♬ original sound – Koen Geven

Op de vierde plaats vinden we de Nederlandse doelman Koen Geven. Je zou door z’n aantal volgers denken dat hij een grote naam is in het Nederlandse voetbal, maar dat is hij niet. Geven speelt namelijk bij de Nederlandse amateurploeg RKSV Minor uit Nuth. Op zijn account @dutchgoalkeeper geeft hij z’n volgers inzichten in het leven als doelman. Hij deelt daarbij beelden van z’n trainingen, maar geeft ook tips aan beginnende keepers.

  • Aantal volgers: 2,6 miljoen
  • Aantal likes: 41,2 miljoen

3. @BTS_official_bighit 

@bts_official_bighit

Cool shade stunner 🕺 🕶 Show your #SmoothLikeButter moments😎 #BTS #방탄소년단 #BTS_Butter

♬ Butter – 방탄소년단 (BTS)

Geen lijstje is dit jaar compleet zonder de heren van de Zuid-Koreaanse boysband BTS (@BTS_official_bighit). Ook zij zitten op TikTok en wisten daar in sneltempo uit te groeien tot een van de grootste accounts op de app. Ze delen vooral video’s om hun eigen muziek te promoten, maar waren ook al verantwoordelijk voor enkele grote trends op de app.

  • Aantal volgers: 44,5 miljoen
  • Aantal likes: 724,5 miljoen

2. @abbyroberts 

@abbyroberts

ok but why did i always wanna be miss spider growing up

♬ MAMMAMIA – Måneskin

De tweede plaats is voor de Britse make-upartieste Abby Roberts (@abbyroberts). Zij deelt op TikTok video’s van haar looks en die zijn vaak indrukwekkend. Abby gaat namelijk vaak voor de looks van personages uit animatiefilms of -series of transformeert zichzelf in bekende celebrity’s.

  • Aantal volgers: 17,4 miljoen
  • Aantal likes: 1,4 miljard

1. @khaby.lame 

@khaby.lame

Ig:@khaby00

♬ suono originale – Khabane lame

Maar het account dat dit jaar het meest populair was, is dat van Khabane Lame (@khaby.lame ). Iedereen heeft zijn video’s wel al eens gezien. Khaby reageert in z’n video’s op TikTok-hacks en -gadgets, die het leven makkelijker zouden moeten maken, maar eigenlijk precies het tegengestelde doen. Zonder woorden – maar met een kenmerkend handgebaar – maakt hij telkens duidelijk dat het veel makkelijker kan.

  • Aantal volgers: 123 miljoen
  • Aantal likes: 1,9 miljard
Meer
Lees meer...