TikTok zet nieuwe stap om ook je tv te veroveren

TikTok is er binnenkort niet meet enkel en alleen voor op je smartphone. Na een kleine test vorig jaar lanceerde de populaire applicatie eerder deze maand TikTok TV in de Verenigde Staten en Canada op Amazon’s Fire TV. Het op video’s gefocuste sociale medium heeft zijn app nu uitgebreid naar Google TV, andere Android TV-apparaten, LG Smart TV’s en Samsung Smart TV’s.

In het nieuws: Wij zullen er nog even moeten op wachten, maar TikTok lijkt in de Verenigde Staten en Canada alleszins vastberaden om hun gebruikers ook op televisie naar hun applicatie te doen kijken. Het lanceerde daarom TikTok TV op de meest voorkomende smart-tv’s.

Wat is TikTok TV: Hoewel de meer uitgebreide lancering van TikTok TV voor heel wat ongerustheid zorgt in de entertainmentwereld, is de dienst eigenlijk niet heel speciaal.

  • Omdat clips op TikTok gemaakt worden door mobiele gebruikers hebben ze altijd een verticale vorm. Die vorm blijft ook op je televisietoestel gewoon behouden.
  • Het grootste voordeel van TikTok TV is dus dat je nu wel eenvoudiger met heel de familie samen naar de filmpjes kan kijken.
  • Bovendien maakt TikTok van de vrijgekomen ruimte links en rechts van de clips gebruik om de extra informatie – die normaal op de video’s zelf staan – daar weer te geven. Het gaat dan bijvoorbeeld over de feeds ‘Volgend’ en ‘Voor jou’ en de functie ‘Ontdekken’. Ook de caption en de naam van het nummer dat wordt afgespeeld kan je op je televisietoestel naast de video lezen in plaats van erop.

Wanneer komt TikTok TV naar België? De grootschalige uitrol van TikTok TV naar compatibele televisietoestellen in de Verenigde Staten en Canada is deze week van start gegaan. Of en wanneer de dienst naar Europa, of meer specifiek naar België, zal komen, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...