België – Israël niet in Koning Boudewijnstadion door te hoog risico

Op dit moment ligt alle aandacht natuurlijk bij de deelname van België aan het EK in Duitsland, maar binnenkort mogen de Rode Duivels weer aan de bak. Het gaat om wedstrijden in de Nations League in september. Daarbij zit België in een poule met onder andere Israël. Maar die wedstrijd zal alvast niet in het Koning Boudewijnstadion te zien zijn.

In september start de Nations League weer, een Europese competitie die ingevoerd is om de oefenwedstrijden wat competitiever te maken. Net zoals bij een groot toernooi begint ook de Nations League met een groepsfase. Daarbij zitten de Rode Duivels in een groep met Frankrijk, Italië en Israël.

De deelname van dat laatste land zorgt voor heel wat ophef door het aanhoudende conflict tussen het land en Hamas. Om die reden zal de wedstrijd tussen België en Israël alvast niet in Brussel worden gespeeld.

België – Israël

Na het EK in Duitsland is de volgende uitdaging voor de Rode Duivels de Nations League. Hoewel veel spelers de invoer van deze competitie niet al te serieus nemen, is het toch een interessante leerschool. Op die manier spelen de betere landen geregeld tegen elkaar en kunnen de nationale teams op niveau extra oefenen op samenspel.

De nieuwe editie gaat in september van start met de groepsfase. Die groepsfase begint voor België met een thuiswedstrijd tegen Israël. Al zal die wedstrijd niet langer thuis worden gespeeld.

Te veel risico

Benoit Hellings, Brussels schepen van Sport, heeft namelijk laten weten dat die wedstrijd te veel risico zou inhouden. “Een wedstrijd van de Rode Duivels moet een verbindend, familiaal en feestelijk evenement zijn. Gezien de huidige gebeurtenissen is dit onmogelijk”, vertelt hij.

Waar de wedstrijd tussen België en Israël dan wel zal plaatsvinden, is niet bekend. Al lijkt de kans groot dat die in het buitenland of achter gesloten deuren gespeeld zal worden.

Meer
Lees meer...