Kylian Mbappé breekt neus na botsing: Hoe groot is de schade?

Een van de supersterren op het EK heeft in de eerste wedstrijd zijn neus gebroken. De 25-jarige Kylian Mbappé speelde gisteren met Frankrijk zijn eerste match van het toernooi tegen Oostenrijk. De aanvaller speelde een sterke wedstrijd, maar kreeg het op het einde toch zwaar te verduren. Eindstand: een gebroken neus en een onzekere volgende wedstrijd.

Het EK in Duitsland is vorige week van start gegaan. Ondertussen hebben bijna alle poules er hun eerste speeldag opzitten en is het uitkijken naar de volgende. Bij Frankrijk is het vooral bang afwachten of hun superster Kylian Mbappé de volgende ronde gaat kunnen spelen. Bij een botsing met de schouder van Oostenrijker Kevin Danso brak hij namelijk zijn neus.

Gebroken neus

Groep D is zonder twijfel een van de meest aantrekkelijke groepen in de groepsfases van het EK in Duitsland. Daarin vinden we namelijk Nederland, Polen, Oostenrijk en Frankrijk terug. Na de eerste speeldag staan Nederland en Frankrijk samen bovenaan met 3 punten. Deze vrijdag spelen de twee tegen elkaar, maar of ster Kylian Mbappé daar zal bij zijn, is nog maar de vraag.

Na een botsing met de Oostenrijkse speler Kevin Danso moest Mbappé gisteren namelijk van het veld gehaald worden. Zijn gezicht zat volledig onder het bloed en ook de pijn aan zijn neus kon de speler amper nog verbijten. Na een kleine actie waarbij hij nog op het veld ging liggen, kreeg Mbappé nog een gele kaart. Daarna vertrok hij samen met de teamdokter naar de kleedkamers.

Masker?

Er was lang onduidelijkheid over hoe erg de situatie was. Maar deze ochtend kwam de Franse delegatie met een update. De neus van Mbappé is gebroken, maar er zou geen operatie nodig zijn. Toch zal hij waarschijnlijk niet aan de aftrap staan bij de komende twee wedstrijden. Pas na de groepsfase zou hij terug kunnen aansluiten.

De kans is groot dat Mbappé bij zijn terugkeer een masker zal dragen dat zijn neus beschermt. Na de wedstrijd tweette hij alvast “Iemand ideeën voor maskers?”. Op sociale media wordt de aanvaller alvast opnieuw vergeleken met de Ninja Turtles. Daarbij duikt ook opnieuw een video op waarin Mbappé zo’n masker draagt.

Meer
Lees meer...