België start op 5 januari met vaccineren

De eerste vaccinatieprikjes zullen in ons land vanaf 5 januari gegeven worden. Dat zegt premier Alexander De Croo aan verschillende media.

Nu de eerste vaccins in omloop geraken, beginnen alle landen hun vaccinatiestrategie uit te werken. Het VK keurde woensdag al het vaccin van Pfizer en BioNTech goed en zal vanaf volgende week de eerste spuitjes zetten.

In België worden de eerste vaccinaties uitgerold vanaf 5 januari. ‘De premier vindt dat tegen dan iedereen zou moeten klaar zijn’, laat zijn woordvoerder weten aan onze redactie.

Strategie

Voorts vergaderen de acht ministers van Volksgezondheid nog over een allesomvattende vaccinatiestrategie. Die is nog niet afgeklopt, maar redelijk zeker is al dat gezondheidswerkers en ouderen eerst aan de beurt zijn.

Ook Nederland zette al een tijdstip op de eerste vaccinaties. Ons buurland begint een dag vroeger dan wij, op 4 januari. Maar zij wachten net als wij op de goedkeuring van het Europese geneesmiddelenagentschap. Die zal eind december naar het vaccin van Pfizer kijken en half januari naar Moderna.

Woensdag beslist de regering ook over de aankoop van het Moderna-vaccin, waarvan de Europese Commissie vorige week 160 miljoen dosissen aanschafte. Volgens De Tijd koopt ons land 2 miljoen dosissen aan, maar dat kon nog niet bevestigd worden.

Meer
Lees meer...