België verliest eerste wedstrijd op EK na twee afgekeurde goals

Het EK in Duitsland is vorige week van start gegaan. Vandaag stond de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het programma tegen Slowakije. In eerste instantie dacht iedereen dat het een makkelijke opdracht zou worden, maar uiteindelijk verloor België hun openingswedstrijd met 0-1.

De Rode Duivels moeten zaterdag extra aan de bak tegen Roemenië nadat ze hun eerste wedstrijd verloren. Om 18 uur begonnen de Belgen aan hun wedstrijd tegen Slowakije, maar iets voor 20 uur eindigde die teleurstellend. Na een verdedigende fout van Jérémy Doku maakte Schranz het enige doelpunt van de wedstrijd. Onze landgenoten kregen heel wat kansen, maar dat volstond niet om een gelijkmaker te maken.

0-1

Bondscoach Domenico Tedesco begon de wedstrijd met een verrassing in de line-up. Niet Maxim De Cuyper maar Yannick Carrasco begon op de linksback. Toch begon de wedstrijd met een positieve noot, al kon Romelu Lukaku de openingsgoal niet maken. Kort daarna kwam de genadeslag na een verdedigende fout van Jérémy Doku. Na een slechte terugspeelbal op Wout Faes kon de Slowaakse Ivan Schranz er 0-1 van.

De rest van de tweede helft kon België niet overtuigen en kwam er van zowel Doku op rechts als van Trossard op links geen gevaar. Ook Lukaku kwam niet meer aan voetballen toe en uiteindelijk kwam de rust op het juiste moment.

Twee afgekeurde goals

In de tweede helft stonden de Belgen sterker. Al bleef de ploeg op een ijzersterke Stanislav Lobotka stuiten. Toch vonden de Rode Duivels wat ruimte en kwam het uiteindelijk tot een goal voor Romelu Lukaku na een voorzet uit kopbal van Amadou Onana. Na kort gejuich werd de goal afgekeurd door buitenspel.

Na enkele wissels veranderde er weinig aan het spelbeeld. Toch kwam er na de entrée van Loïs Openda en Dodi Lukébakio opnieuw wat schot in de zaak. Het kwam in de 85ste minuut zelfs tot een sterke voorzet van Openda waarna Lukaku hem binnen tikte. Even was er hoop, maar ook die werd door scheidsrechter Halil Umut Meler afgenomen. De goal werd uiteindelijk afgekeurd voor handspel voorafgaand de goal. De Belgen blijven op die manier met 0 punten achter.