EK voetbal: Wat je moet weten over de eerste tegenstanders van de Rode Duivels

Komende vrijdag, 14 juni, gaat het EK voetbal in Duitsland van start. Voor de Rode Duivels begint het echte werk op maandag 17 juni. Dan speelt het team zijn eerste wedstrijd tegen Slowakije. Daarna volgen ook nog wedstrijden tegen Roemenië op 22 juni en Oekraïne 26 juni.

Na de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland op vrijdag 14 juni, kan het EK voetbal in Duitsland echt beginnen. Komend weekend staan er met Spanje tegen Kroatië en Nederland tegen Polen ook al twee interessante wedstrijden gepland. Voor onze Rode Duivels begint het avontuur op maandag 17 juni. Maar hoe sterk zijn onze eerste tegenstanders nu?

Slowakije

Op 17 juni om 18 uur staan de Rode Duivels in het Deutsche Bank Park in Frankfurt tegenover Slowakije. Het land is toe aan zijn derde deelname aan het EK en hoopt deze keer alvast verder te geraken dan de groepsfase. In eerste instantie lijkt het land een haalbare kaart voor het team van coach Domenico Tedesco, maar toch zijn er enkele spelers die we niet mogen onderschatten.

Bekendste spelers: keeper Martin Dúbravka (Newcastle United, Engeland), verdedigers Dávid Hancko (Feyenoord, Nederland) en Milan Skriniar (PSG, Frankrijk) en aanvaller Stanislav Lobotka (Napoli, Italië).

Martin Dúbravka (Newcastle United) is op dit moment misschien wel de sterkste speler van Slowakije (Bron: Octavio Passos via Getty)

Roemenië

De tweede wedstrijd in de groepsfase staat gepland op zaterdag 22 juni om 21 uur. Dan spelen de Belgen tegen Roemenië in het RheinEnergieStadion in Keulen. Voor Roemenië is het al de zesde keer dat ze deelnemen aan het EK.

Het beste resultaat dat het land ooit haalde was een kwartfinale. Ook deze keer zou België moeten kunnen winnen. Scoren is namelijk geen sterk punt van de Roemenen. In de verdediging telt het land dan wel weer enkele stevige spelers.

Bekendste spelers: keeper Horatiu Moldovan (Atlético Madrid, Spanje) en verdediger Radu Dragusin (Tottenham, Engeland).

Radu Dragusin was in het begin van vorig seizoen een van de sterkhouders van Genoa in de Serie A. Daarna verkaste hij naar Tottenham, waar hij geen vaste waarde werd. (Bron: Vasile Mihai-Antonio via Getty)

Oekraïne

De laatste opdracht in de groepsfase is de wedstrijd tegen Oekraïne. Die wedstrijd vindt op woensdag 26 juni plaats in de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Volgens heel wat bookmakers zullen het uiteindelijk België en Oekraïne zijn die doorstoten naar de volgende ronde, dus bestaat de kans dat dit de wedstrijd om groepswinst zou worden. Het land heeft namelijk heel wat gevestigde waarden en jong talent rondlopen.

Bekendste spelers: keeper Andriy Lunin (Real Madrid, Spanje), verdediger Vitaliy Mykolenko (Everton, Engeland), middenvelder Oleksandr Zinchenko (Arsenal, Engeland) en aanvallers Mykhaylo Mudryk (Chelsea, Engeland) en Artem Dovbyk (Girona, Spanje).

Andriy Lunin verving ‘onze’ Thibaut Courtois tijdens zijn laatste blessure bij Real Madrid. Dat zorgde op het einde van het seizoen zelfs nog voor een keeperstrijd. (Bron: Rafal Oleksiewicz via Getty).
Meer
Lees meer...