Rode Duivels kennen tegenstanders voor groepsfase komende EK voetbal in Duitsland

De Belgische nationale voetbalploeg kan tevreden terugkijken op de loting voor het Europees kampioenschap voetbal 2024. België kwam daarbij uit in Groep E en treft zo Slovakije, Roemenië en de winnaar van play-off B. Voor die laatste plaats komen Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne en IJsland in aanmerking.

De Belgische nationale voetbalploeg was na de nipte zege tegen Oostenrijk in oktober al zeker van kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbalVorige maand zorgden ze er dan voor dat ze reekshoofd waren.

Daardoor kon de Belgische delegatie met een iets geruster hart afzakken naar de loting voor het EK 2024 in Duitsland. De Rode Duivels vermeden zo sowieso enkele toplanden. Bovendien was de loting ons ook gunstig gezind, want potentieel gevaarlijke tegenstanders zoals Nederland en Italië belandden ook in andere groepen.

Groep E

België kreeg daarnaast in groep E wel Slovakije en Roemenië als tegenstanders. De laatste tegenstander zal in maart bepaald worden. Dan spelen Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne en IJsland voor een van de laatste drie EK-tickets. Een van hen komt dus ook uit in de groep van de Rode Duivels.

België zal zijn EK op maandag 17 juni openen in Frankfurt tegen Slovakije. Zaterdag 22 juni treft het Roemenië in Keulen, dicht bij huis dus. De laatste wedstrijd van de groepsfase voor de Rode Duivels gaat door op woensdag 26 juni in Stuttgart tegen de winnaar van play-off B.

Knock-outfase

Hoewel de Rode Duivels dus geluk hebben met de loting in de groepsfase is het wel belangrijk dat ze hun groep winnen. In dat geval komen ze in de achtste finale namelijk uit tegen een van de beste derdes uit een andere groep. In het doemscenario dreigt daar de derde uit B, de groep des doods, al is de kans daarop klein. In de kwartfinale komen de Rode Duivels vermoedelijk wel uit de winnaar van groep D, wat vermoedelijk Frankrijk of Nederland zal zijn.

Als de Rode Duivels tweede worden, wacht in de achtste finale vermoedelijk al Frankrijk of Nederland.

Meer
Lees meer...