Rode Duivels: Bondscoach Tedesco roept 26 namen op, zonder debutanten

Domenico Tedesco heeft de selectie bekendgemaakt van de Rode Duivels voor de oefeninterland tegen Servië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. Omdat er enkele spelers licht geblesseerd zijn, selecteerde de bondscoach 26 in plaats van 24 namen.

De Belgische nationale voetbalploeg is na de nipte zege tegen Oostenrijk vorige maand zeker van kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal. Toch staat in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd nog wel degelijk iets op het spel voor de Rode Duivels. België moet op zondag 19 november thuis namelijk winnen van Azerbeidzjan om reekshoofd te zijn bij de loting voor het Europees kampioenschap in Duitsland komende zomer. Tegen het nummer 120 van de wereld is dat in principe een eenvoudige, maar daarom niet minder belangrijke, opdracht. In de voorbereiding daarop speelt België op woensdag 15 november nog een oefeninterland thuis tegen Servië.

Geen Keita en De Ketelaere

Hoewel Domenico Tedesco vorige maand liet weten in de voorbereiding op het EK voetbal iets meer te zullen experimenteren en nieuwe spelers kansen te zullen geven, is dat voorlopig dus nog niet te zien in zijn selectie. Hij koos daarbij voor de gebruikelijke namen.

In vergelijking met de vorige selectie vallen de geblesseerden Mandela Keita (Antwerp FC) en Charles De Ketelaere (Atalanta) af. Ook Hugo Siquet (Cercle Brugge), in september nog debutant, is er niet bij. Hij is nodig bij de beloften, die voor een belangrijk tweeluik staan.

Wel Saelemaekers, Vranckx, Vermeeren en Vanheusden

Zijn plaats wordt ingenomen Alexis Saelemaekers (Bologna), die terug is uit blessure en bij de Rode Duivels als rechtsback speelt. Aster Vranckx (Wolfsburg) is er ondanks een moeilijk seizoen ook opnieuw bij. Arthur Vermeeren (Antwerp FC), vorige maand nog vervanger, is er deze keer meteen bij.

Recordinternational Jan Vertonghen was twijfelachtig met een enkelblessure, maar wordt gewoon opgeroepen. De kans bestaat wel dat hij later toch nog afvalt. Mede om die reden riep Tedesco meer spelers op dan gewoonlijk. Zo is ook Zinho Vanheusden (Standard) er nu wel meteen bij.

Meer
Lees meer...