VTM GO lanceert ‘Believe’, documentairereeks over de Rode Duivels op weg naar EK 2024

Het nieuwe voetbalseizoen in Europa is begonnen. Dat betekent ook dat de eerste internationale break er al zit aan te komen. Binnen enkele weken schieten ook de Rode Duivels opnieuw in actie in de kwalificatie voor het EK in 2024. Die kwalificatie wordt alvast in beeld gebracht door de reeks Believe die vanaf vandaag te zien is op VTM GO.

Terwijl alle Rode Duivels op weg lijken te zijn naar een nieuwe ploeg, staat hen ook nog enkele belangrijke kwalificatiewedstrijden te wachten. Op zaterdag 9 en dinsdag 12 september speelt de Belgische ploeg de vijfde en zesde wedstrijd in de kwalificatieronde. Als ze die tot een goed einde brengen, zijn ze zo goed als zeker van een plek op het toernooi in Duitsland.

Believe

Maar of de Rode Duivels het nu halen of niet, het volledige proces wordt alvast gevolgd in de documentairereeks Believe. Daarin zien we verschillende huidige en ex-Rode Duivels praten over het WK in Qatar, maar ook over hoe zij de toekomst zien. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op VTM GO.

De eerste aflevering van de documentaire staat nu alvast online. Daarin volgen we vooral de 25-jarige Dodi Lukebakio. Hem horen we praten over hoe blij hij was met zijn eerste kans onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco in de match tegen Zweden, hoeveel zijn debuut voor hem betekende, enzovoort. In de volgende afleveringen volgt de docu nog spelers als Eden Hazard, Jan Vertonghen, Johan Bakayoko, enzovoort.

Naast de spelers krijgen ook de fans een belangrijke rol in Believe. Elke aflevering staat er een andere grote fan centraal. In de eerste aflevering is dat Luc, die al jarenlang de Rode Duivels volgt en ook meereist naar de uitwedstrijden. Hij kijkt alvast uit naar het nieuwe tijdperk in het Belgische voetbal en noemt het nu al de diamanten generatie.

Bekijk hier alvast een teaser uit Believe:

Believe verschijnt elke woensdag op VTM GO.

Meer
Lees meer...