Bondscoach Tedesco roept twee nieuwe Rode Duivels op: Johan Bakayoko en nieuwkomer Aster Vranckx

Domenico Tedesco heeft twee nieuwe namen opgeroepen voor de Rode Duivels. Het gaat om Johan Bakayoko (20) en Aster Vranckx (20). Zij vervangen sterkhouder Kevin De Bruyne, die geblesseerd uitviel in de finale van de Champions League.

Vorige week dinsdag maakte Domenico Tedesco zijn selectie voor de Rode Duivels voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk (17/6) en Estland (20/6) bekend. De Belgische bondscoach verraste daarbij door maar liefst vier nieuwkomers op te roepen. Het gaat om Arnaud Bodard (Standard), Olivier Deman (Cercle Brugge) Ameen Al-Dakhil (Burnley) en Mike Trésor (Racing Genk), die allemaal hun debuut kunnen maken.

Blessure Kevin De Bruyne

Een blessure dringt Tedesco nu om nog meer jonge talenten op te roepen. Kevin De Bruyne viel in de door Manchester City gewonnen Champions League-finale namelijk uit met een scheur in zijn hamstring. Om zijn afwezigheid op te vangen, riep de bondscoach twee nieuwe spelers op.

Bakayoko en Vranckx

Het gaat in de eerste plaats om Johan Bakayoko. De 20-jarige winger brak afgelopen seizoen door bij PSV. Dat zorgde ervoor dat hij ook bij de vorige interlandperiode last minute opgeroepen werd voor de Rode Duivels. Bakayoko verving toen de geblesseerde Jeremy Doku. Hij mocht zowel tegen Zweden als tegen Duitsland invallen en gaf in die eerste match meteen een assist.

Voor de 20-jarige Aster Vranckx is het de eerste keer dat hij erbij is bij de Rode Duivels. De middenvelder brak enkele jaren terug door bij KV Mechelen. Wolfsburg kaapte hem vervolgens weg voor 8 miljoen euro, maar in Duitsland was hij voornamelijk bankzitter. Zij leenden hem vervolgens dit seizoen uit aan AC Milan, waar Vranckx nog minder tot spelen kwam. In totaal kreeg hij afgelopen seizoen maar drie basisplaatsen en stond hij voor zijn Italiaanse club amper 319 minuten op het veld. Toch weerhield dat Tedesco er niet van om Vranckx te laten kennismaken met de Belgische nationale ploeg.

Europees kampioenschap U21

Dat Domenico Tedesco opnieuw voor twee jonge spelers kiest, is best opvallend. De Belgische U21 van trainer Jacky Mathijssen is namelijk in volle voorbereiding op het Europees kampioenschap U21. Daarin starten de jonge Rode Duivels op 21 juni tegen Nederland. Vervolgens komen ze ook nog in actie op 24 juni tegen Georgië en op 27 juni tegen Portugal. De top 3 van dat EK plaatst zich voor de Olympische Spelen in 2024.

Met eerder al Ameen Al-Dakhil en Olivier Deman en nu ook Johan Bakayoko en Aster Vranckx zijn er al vier spelers uit de selectie van dat EK U21 opgeroepen voor de Rode Duivels. Het is niet duidelijk of zij later opnieuw de ploeg van Jacky Mathijssen zullen vervoegen.

Meer
Lees meer...