Doku verlaat selectie Rode Duivels, Bakayoko (PSV) komt in de plaats

Doku, de flankaanvaller van Rennes, blesseerde zich begin maart en speelde sindsdien geen enkele match meer. Toch riep de Belgische bondscoach hem op voor het tweeluik tegen Zweden en Duitsland. Vandaag blijkt Doku toch niet fit te geraken, dus besluit Domenico Tedesco een vervanger op te roepen. Bakayoko (19) is de gelukkige, en dat een beetje tegen de verwachtingen in.

Aanstaande vrijdag spelen onze Rode Duivels tegen Zweden tijdens hun eerste kwalificatiematch voor het EK van 2024. Daarna volgt nog een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Duitsland. Tedesco maakte vrijdag zijn selectie bekend, en daar was Doku deel van. Vandaag verlaat hij geblesseerd de selectie.

Doku out

Het ‘ontslag’ van de 20-jarige Doku was te voorspellen. De flankaanvaller liep begin maart een hamstringblessure op en speelde sindsdien geen minuut meer voor Rennes dat vijfde staat in de Ligue 1.

Doku.- Bron: Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Tot onvrede van Rennes-coach Bruno Genesio moest Doku zich toch melden bij de Rode Duivels. Genesio zette dan ook extra druk om hem snel uit de selectie te zetten. Vandaag krijgt hij dan ook zijn zin. Doku gaat in Rennes verder revalideren met oog op het slot van het seizoen. 

Bakayoko en niet Trésor

Doku’s vervanger wordt Bakayoko. De 19-jarige flankaanvaller beleeft bij PSV Eindhoven een goed seizoen. Hij scoorde dit seizoen al vijf goals en gaf drie assists in zestien Eredivisie-matchen. Zeker de laatste weken komt Bakayoko steeds meer tot zijn recht onder de vleugels van coach Ruud van Nistelrooij. Bij PSV werd hij eind vorige maand dan ook beloond met een nieuw contract tot medio 2027. Normaal gezien zou hij tijdens de huidige interland-break met de nationale beloften mee op stage gaan om het komende EK U21 voor te bereiden, maar nu mag Bakayoko zich dus opmaken voor het echte werk.

Na de vele heisa over de niet-selectie van Mike Trésor en Bryan Heynen werd verwacht dat vooral die eerste een plekje zou krijgen in de plaats van Doku, maar Tedesco besloot anders.

(L-R): Bakayoko; Trésor
Bron (L-R): Photo Prestige/Soccrates/Getty Images; Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images
Meer
Lees meer...