Rode Duivels: Bondscoach Tedesco verrast met eerste selectie

Domenico Tedesco, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, heeft zijn eerste selectie voor de oefenwedstrijd tegen Zweden en Duitsland bekendgemaakt. Opvallende afwezigen zijn Dries Mertens (Galatasaray) en Axel Witsel (Atlético Madrid). Romeo Lavia (Southampton) is er dan weer voor het eerst bij.

Sinds het aanstellen van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco wordt er vol spanning uitgekeken naar zijn selectie. Omdat Roberto Martinez erom bekend stond meestal vast te houden aan iets oudere spelers die hij goed kende, hoopten velen dan ook op een trendbreuk. Tedesco liet eerder al weten naar leeftijden te kijken.

Toch moest de nieuwe bondscoach sowieso kiezen voor enkele jongere namen. Met Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet kondigden de afgelopen maanden namelijk al drie routiniers hun afscheid aan. De grote verrassingen bleven uit in de eerste selectie van Tedesco, maar toch zijn er enkele opvallende keuzes te noteren.

Geen Mertens en Witsel

Vooral op het middenveld lijkt de vernieuwing ingezet. Zo is Youri Tielemans geblesseerd en zien we ook geen Leander Dendoncker, Hans Vanaken, Axel Witsel en Dries Mertens. “Met Mertens heb ik een gesprek gehad in Istanbul waarin ik hem vertelde dat er veel concurrentie is”, klonk het bij de bondscoach.

“Witsel heeft zo veel gedaan voor het Belgische nationale team, wat voor een moeilijk telefoontje zorgde gisteren. Maar de deur staat nog altijd op een kier. Ik wil nu vooral nieuwe spelers bekijken en zien wat ze kunnen brengen”, verklaarde Tedesco zijn keuze aan Sporza. “Witsel zit niet in de beste periode, maar in juni kan alles weer veranderen. Hij hoeft niets meer te bewijzen, zijn kwaliteit en mentaliteit ken ik. Ik hoop dat hij niet afzwaait. We zijn eerlijk geweest tegen elkaar, dus ik zou hem graag ter beschikking hebben in de toekomst.”

Romeo Lavia, geen Genk-spelers

Op het middenveld zien we ook de enige nieuwkomer in de selectie met de 19-jarige Romeo Lavia (zie foto). Die verkaste afgelopen zomer voor zo’n 12 miljoen euro van Manchester City naar Southampton en wist daar al snel een basisplaats te bemachtigen.

Mike Trésor en Bryan Heynen, het sterke duo van RC Genk, is er dus opnieuw niet bij. De leider uit de Jupiler Pro League reageerde dan ook zwaar ontgoocheld op die keuze van Domenico Tedesco.

Bekijk hier de volledige selectie van de Rode Duivels:

Meer
Lees meer...