Domenico Tedesco officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach Rode Duivels

Iets meer dan twee maanden na het afscheid van Roberto Martinez hebben de Rode Duivels officieel een nieuwe bondscoach. De Duitser Domenico Tedesco (37) is zojuist namelijk voorgesteld door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Na een lange zoektocht waarbij meerdere kandidaten afhaakten of niet haalbaar bleken, dook eind januari ineens de naam van Domenico Tedesco op als mogelijke nieuwe bondscoach. Hij bleek toen al de favoriet van de KBVB te zijn, voor de Nederlander Peter Bosz (59).

EK 2024

Uiteindelijk duurde het toch nog tot vandaag voor de Voetbalbond de komst van de Italiaanse Duitser officieel maakte. “Hij staat bekend als een moderne coach met internationale ervaring op topniveau, die graag offensief voetbal speelt met veel druk vooruit”, beschrijft de KBVB Tedesco. Zijn eerste taak zal erin bestaan om ervoor te zorgen dat de Rode Duivels zich kwalificeren voor het EK van 2024 in Duitsland.

“Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn!”, zegt Domenico Tedesco na zijn aanstelling.

Wie is Domenico Tedesco?

Domenico Tedesco maakt deel uit van de generatie zogenaamde laptopcoaches, die vooral in Duitsland in opmars zijn. Het gaat om trainers die zelf nooit op hoog niveau hebben gevoetbald en heel jong als trainer aan de slag gingen. In hun manier van coachen gebruiken ze opvallend veel data en statistieken.

Zo begon Tedesco op zijn 22ste bij de jeugd van VfB Stuttgart als assistent van Thomas Schneider, de later assistent-bondscoach van Joachim Löw bij de Duitse nationale ploeg. Op zijn 31ste kreeg hij uiteindelijk zijn eerste opdracht op het hoogste niveau, bij Schalke 04. Tedesco geniet in Duitsland en daarbuiten een zeer goede reputatie. Zo volgde hij zijn trainercursus samen met Julian Nagelsmann, de huidige coach van Bayern München, en was hij in die klas de beste leerling.

Kijk hier naar de aankondiging van Domenico Tedesco bij de Rode Duivels:

Meer
Lees meer...