Eden Hazard (31) kondigt afscheid aan van de Rode Duivels

Eden Hazard heeft aangekondigd te stoppen als Rode Duivel. Dat liet de kapitein van de Belgische nationale ploeg zelf weten op zijn sociale media. De 31-jarige Hazard is daarmee de eerste Rode Duivel die na het ontgoochelende WK in Qatar zijn afscheid aankondigt.

Na de nipte, niet overtuigende zege tegen Canada (1-0), het inspiratieloze verlies tegen Marokko (0-2) en het doelpuntenloze gelijkspel tegen Kroatië (0-0) eindigde het WK 2022 voor België in de groepsfase. Na die ontgoocheling kondigde Roberto Martinez meteen zijn afscheid aan als bondscoach. De Spanjaard had een aflopend contract en verlengt dat dus niet. De Koninklijke Belgische Voetbalbond is ondertussen al begonnen met de zoektocht naar een vervanger.

“Volgende generatie staat klaar”

Daarnaast gingen veel analisten er meteen ook vanuit dat enkele oudere spelers van de zogenaamde ‘Gouden Generatie’ zouden stoppen na het WK. Met het afscheid van Eden Hazard is dat nu ook al minstens voor één speler werkelijkheid geworden. Hij maakte via Instagram bekend te stoppen bij de Rode Duivels.

“Vandaag draaien we een bladzijde om. Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun. Bedankt voor al die vreugdevolle momenten die we sinds 2008 samen hebben mogen beleven”, begint Eden Hazard zijn post. “Vandaag heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als international. De volgende generatie staat klaar. Ik ga jullie keihard missen …”

Debuut op 17 jaar

Eden Hazard maakte zijn debuut als Rode Duivel op 17-jarige leeftijd op 19 november 2008 met een invalbeurt in een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Hij is daarmee nog steeds de negende jongste debutant ook bij de Belgische nationale ploeg. De voorbije 14 jaar zou hij in totaal aan 126 caps komen. Daarin scoorde hij 33 keer en gaf hij 36 assists.

Met zijn 33 doelpunten is hij – na de ongenaakbare Romelu Lukaku (68 goals) – de tweede op de all-time topschutterslijst van de Rode Duivels. Eden Hazard was lange tijd een van de bepalende spelers van de Belgische nationale ploeg, maar haalde de laatste jaren – mede door blessures – nooit meer zijn topniveau.

Meer
Lees meer...