Zoektocht naar nieuwe bondscoach Rode Duivels begonnen; Courtois, De Bruyne en Lukaku krijgen inspraak

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is begonnen aan zijn zoektocht naar een opvolger van Roberto Martinez als bondscoach van de Rode Duivels. Opvallend daarbij is dat sterspelers Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku betrokken zouden worden bij die aanstelling.

Op de persconferentie na het gelijkspel van België tegen Kroatië en de daarbij horende uitschakeling op het WK in Qatar maakte Roberto Martinez vorige week bekend dat hij stopt als bondscoach. Die beslissing was naar eigen zeggen al genomen voor de start van het ontgoochelende wereldkampioenschap. De Spaanse trainer, die ook technisch directeur was bij de KBVB, had een aflopend contract eind dit jaar. Voor het WK was er geen nieuwe deal gevonden. Martinez zag dat als een gebrek aan respect en hield daarom de eer aan zichzelf.

Uitgestelde persconferentie

Door die beslissing moet de KBVB nu op zoek naar een nieuwe bondscoach (en een nieuwe technische directeur). CEO Peter Bossaert ging normaal gezien dinsdag een persconferentie geven. Daarin wou hij uitleggen hoe de KBVB de zoektocht naar een opvolger voor Martinez zou aanpakken. Voor die persconferentie zou de Raad van Bestuur van de Belgische voetbalbond eerst samenkomen. Die samenkomst is om “praktische redenen” echter uitgesteld. Daardoor gaat ook de geplande persconferentie van dinsdag niet door.

We zullen dus nog iets langer moeten wachten op nieuws over het post-Martinez tijdperk bij de KBVB. Toch kwam de krant De Standaard zondag al met een opvallend bericht daarover. De voetbalbond zou namelijk Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku inspraak willen geven over de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, is wel nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...