Ticketverkoop Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat deze week van start

Wie op de komende Olympische Spelen in Parijs één of meerdere events wil bijwonen, kan zich vanaf donderdag 1 december aanmelden om tickets te kopen. Die zullen voor het eerst uitsluitend verkocht worden via één officieel kanaal.

Wie kans wil maken op tickets voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs kan zich vanaf donderdag 1 december aanmelden op de website tickets.paris2024.org. Geïnteresseerden hebben daarvoor de tijd tot 31 januari 2023. Vervolgens komt er een loting en krijgen de gelukkigen een tijdslot van 48 uur tussen 15 februari en 15 maart 2023 om hun tickets te kopen.

Verschillende sporten

Opvallend is dat je nu nog niet moet kiezen welke events je wil bezoeken. Op het moment van het kopen van je tickets moet je daarentegen een zogenaamd Make Your Games-pack kiezen. Daarbij kan je maximaal drie sessies selecteren die je wil bijwonen en waarvoor je dus tickets koopt. Daarbij heb je de keuze uit alle sporten op het programma. In totaal zullen op die manier drie miljoen ticketpakketten verkocht worden.

Bepaalde events – zoals de openings- en slotceremonie, de finales van de 100 meter of de basketbalfinale – zijn bij die eerste fase van de ticketverkoop wel niet beschikbaar. Die felbegeerde tickets kan je pas vanaf mei 2023 kopen. De Olympische Spelen van Parijs gaan door van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024.

Meer
Lees meer...