Domenico Tedesco maakt selectie Rode Duivels bekend: Trésor debuteert en ook Deman van Cercle Brugge krijgt een kans

De tweede selectie van Domenico Tedesco voor de komende twee wedstrijden van de Rode Duivels is bekendgemaakt. Daarin zitten heel wat verrassingen door enkele geblesseerden. Zo is Mike Trésor er eindelijk bij en is ook Olivier Deman van Cercle Brugge van de partij. Daarnaast roept Tedesco ook Ameen Al-Dakhil van Burnley op.

Het tijdperk post-Roberto Martinez ging in maart van start met een overwinning op het veld van Zweden. Binnen twee weken staan de volgende twee belangrijke wedstrijden op het programma. Op 17 juni spelen de Rode Duivels thuis tegen Oostenrijk, op 21 juni spelen ze in Estland. Beide wedstrijden zijn onderdeel van de voorrondes voor het EK van 2024 in Duitsland.

Nieuwe namen

De tweede selectie ging meteen van start met de volledige lijst van opgeroepen spelers. Daarbij dropte Domenico Tedesco heel wat nieuwe namen. Zo maken onder andere keeper Arnaud Bodard (Standard), Olivier Deman (Cercle Brugge) Ameen Al-Dakhil (Burnley) en Mike Trésor (Racing Genk) hun debuut bij de Rode Duivels.

Voor die laatste komt die selectie geen seconde te vroeg, want al bij de vorige wedstrijden werd verwacht dat Trésor opgeroepen zou worden. Over Deman en Al-Dakhil bestaat er iets meer twijfel op sociale media.

Geen Onana en Trossard

Het aantal nieuwe namen zorgde er natuurlijk ook meteen voor dat enkele oude gedienden niet van de partij zijn. De opvallendste namen daarbij zijn Amadou Onana (Everton) en Leandro Trossard (Arsenal). Twee spelers die bij hun ploegen toch een goed seizoen speelde. De enige reden voor hun afwezigheid zijn lichte blessures.

Ook Thorgan Hazard (Dortmund) en Dries Mertens (Galatasaray) maken niet langer deel uit van de selectie. “Mertens won net de titel, ook hem heb ik een berichtje gestuurd. Op dit moment verkies ik Trésor, ook boven Thorgan Hazard. De linkervleugelpositie is altijd een moeilijke voor mij, want er is veel concurrentie”, had Tedesco daarover te zeggen. Daarnaast kiest de bondscoach ook voor Michy Batshuayi (Fenerbahçe) in plaats van topschutter in de Pro League Hugo Cuypers (AA Gent).

Bekijk de volledige selectie hier:

Meer
Lees meer...