Domenico Tedesco legt zijn plannen uit bij Rode Duivels: “Jong en oud bestaat niet voor mij”

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde vandaag de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco voor. De 37-jarige Duitser heeft de grote taak om het niveau van de Rode Duivels opnieuw op te krikken na het ontgoochelende WK in Qatar. Daarover gaf Tedesco uitleg op zijn eerste persconferentie als Belgisch bondscoach.

Tedesco loofde al vroeg in zijn persconferentie het Belgische voetbaltalent dat in de Jupiler Pro League aanwezig is. “Ik heb gekeken naar de Jupiler Pro League, er loopt veel jong talent rond. De clubs hebben de moed om jongeren in de basiself te zetten. Toch is er nog veel werk voor mij en voor ons. Ik ben nu vooral van plan om veel spelers te contacteren en matchen live te zien”, zei hij volgens Sporza.

Verjonging?

Een van de grote vragen die veel Belgische voetballiefhebbers hebben, is of Tedesco van plan is om meer jonge spelers kansen te geven. De vorige bondscoach, Roberto Martinez, stond er namelijk om gekend om vaak vast te houden aan de ouder wordende spelerskern die hem in zijn eerste jaren veel successen heeft opgeleverd. Die aanpak kreeg de laatste jaren echter steeds meer kritiek omdat jonge talentvolle spelers geen speelkansen kregen of zelfs niet werden opgeroepen.

Een echte breuk moet daarvan echter niet meteen verwacht worden bij Domenico Tedesco. “Ik was daar van in het begin eerlijk over. Ik zei dat er voor mij geen jong en oud bestaat, alleen spelers met de juiste kwaliteit. Zoveel tijd om te experimenteren hebben we bovendien niet … De gemiddelde leeftijd van ons elftal kan 24 zijn, maar ook 31”, blijf de Duitser redelijk op de vlakte.

Opstelling

Tedesco had het ook heel kort over de tactiek die hij zal hanteren. Maar ook daar kon hij nog geen uitspraken over doen. “Dat weet ik nog niet. Of we met 3 of 4 spelers achterin zullen spelen, dat is nog niet duidelijk. Ik wacht eerst de trainingen af”, besloot hij.

Meer
Lees meer...