Rode Duivels blijven verhuizen: Timothy Castagne trekt van Leicester City naar Fulham

Het voetbalseizoen is terug begonnen en dat betekent ook dat de transferperiode op zijn einde loopt. De voorbije weken hebben al heel wat Belgische voetballers een nieuwe thuis gevonden en nu vult linksachter Timothy Castagne die lijst verder aan. Hij trekt van het gedegradeerde Leicester City naar Fulham.

Youri Tielemans naar Aston Villa, Charles De Ketelaere naar Atalanta Bergamo, Roméo Lavia naar Chelsea, Thomas Kaminski naar Luton Town, Jérémy Doku naar Manchester City, enzovoort. De afgelopen transferperiode was er voor onze Rode Duivels eentje om u tegen te zeggen. En hoewel die transferperiode er nu bijna op zit, zijn er toch nog enkele Belgen die de lijst volmaken. De laatste daarbij is Timothy Castagne. Hij zal vanaf nu in Londen voetballen.

Timothy Castagne

De 27-jarige Timothy Castagne begon zijn carrière bij de jeugd van Excelsior Virton. In 2013, ondertussen dus al tien jaar geleden, tekende hij zijn eerste profcontract bij Racing Genk. Daar voetbalde hij tot 2017, waarna hij naar het Italiaanse Atalanta Bergamo trok. Daar speelde hij drie jaar lang.

In het midden van de coronaperiode ruilde hij het zonnige Bergamo dan weer in voor het regenachtige Leicester in het midden van Engeland. Daar vervoegde hij landgenoten Youri Tielemans en Dennis Praet voor een bedrag van meer dan 20 miljoen euro.

Naar Fulham

Bij Leicester bewees Castagne zich seizoen na seizoen, maar dat was niet genoeg om Leicester City in de Premier League te houden. Na een avontuur van negen jaar, degradeerden de Foxes opnieuw naar de Championship. Dat zorgde ervoor dat de Belgische rechtsachter op zoek ging naar een nieuwe club.

En uiteindelijk heeft hij die dus ook gevonden. Vandaag maakte Fulham, die vorig jaar tiende werd in de competitie, bekend dat het de Belg een contract heeft aangeboden tot 2027. Vanaf nu zal Castagne dus in Londen voetballen. Dat doet hij in het iconische Craven Cottage.

Meer
Lees meer...