Manchester City stelt officieel aanwinst Jérémy Doku voor

De 21-jarige Belg Jérémy Doku heeft nu ook officieel zijn toptransfer beet. Champions League-winnaar Manchester City heeft donderdag namelijk de komst van de Rode Duivel officieel gemaakt.

Jérémy Doku wordt al sinds begin deze maand genoemd bij Manchester City, maar deze week kwam de transfer in een stroomversnelling. De Engelse landskampioen betaalt voor zijn komst 65 miljoen euro aan Stade Rennes.

“Geweldige dag”

“Dit is een geweldige dag voor mij, zowel persoonlijk als professioneel”, zegt Doku over zijn transfer op de website van zijn nieuwe club. “Manchester City is het beste team ter wereld, dus om bij hen te spelen is iets heel speciaals voor mij en mijn familie. Ik ben een jonge speler die nog veel moet leren en veel moet verbeteren. Door met Pep (Guardiola, de trainer van Manchester City, red.) en zijn staf samen te werken en naast deze spelers van wereldklasse te spelen, zal ik een veel betere speler worden. Daar ben ik zeker van.”

“Vorig seizoen naar City kijken was geweldig. Het winnen van de Treble is het moeilijkste in het voetbal en dat is ze gelukt. Je kunt je niet voorstellen hoe spannend het is om je bij dit team aan te sluiten. Ik kan niet wachten om te beginnen. Hopelijk kan ik de fans blij maken”, besluit hij. Jérémy Doku wordt bij Manchester City onder andere ploegmaat van de geblesseerde Kevin De Bruyne.

Anderlecht en Stade Rennes

Jérémy Doku is een flankaanvaller die zijn carrière begon bij Olympic Deurne en via Tubantia Borgerhout en Beerschot AC zijn weg vond naar de jeugd van RSC Anderlecht. Daar maakte hij snel indruk en na amper 37 wedstrijden met het eerste elftal lonkte het buitenland al. Stade Rennes betaalde 26 miljoen euro voor de jonge Belg. Bij die deal bedong Anderlecht ook een doorverkoopoptie van 20 procent waardoor ze nu bijna 8 miljoen euro zullen opstrijken.

Vlak voor zijn transfer naar Rennes maakte Jérémy Doku zijn debuut bij de Rode Duivels. Ook in Frankrijk maakte Doku al snel indruk. Hij zou uiteindelijk drie seizoenen bij Rennes blijven. In die tijd kon hij vaak enkel door meerdere blessures afgestopt worden. Doku prijkte na het afgelopen seizoen wereldwijd bovenaan als het gaat over geslaagde dribbels. Ook dit seizoen is Doku in de Ligue 1 uitstekend aan het seizoen begonnen met meteen een doelpunt in de openingswedstrijd tegen Metz.

Meer
Lees meer...