Transfer van Rode Duivel Jérémy Doku naar Manchester City zo goed als rond

De transfer van Jérémy Doku naar Manchester City lijkt zo goed als rond. De Engelse topclub bereikte een akkoord met het Franse Stade Rennes over een transferbedrag van 65 miljoen euro. De 21-jarige Rode Duivel zou ook persoonlijk rond zijn met zijn nieuwe club en er later deze week medische testen afleggen.

Jérémy Doku lijkt zijn toptransfer beet te hebben. De jonge Belgische winger wordt al langer genoemd bij Manchester City en nu lijkt de deal ook zo goed als rond. Na lang onderhandelen zou de Engelse landskampioen 65 miljoen euro betalen aan Stade Rennes. Als Doku slaagt voor zijn medische testen later deze week ondertekent hij een langdurig contract bij Manchester City.

Anderlecht en Stade Rennes

Jérémy Doku is een flankaanvaller die zijn carrière begon bij Olympic Deurne en via Tubantia Borgerhout en Beerschot AC zijn weg vond naar de jeugd van RSC Anderlecht. Daar maakte hij snel indruk en na amper 37 wedstrijden met het eerste elftal lonkte het buitenland al. Stade Rennes betaalde 26 miljoen euro voor de jonge Belg. Bij die deal bedong Anderlecht ook een doorverkoopoptie van 20 procent waardoor ze nu bijna 8 miljoen euro zullen opstrijken.

Vlak voor zijn transfer naar Rennes maakte Jérémy Doku zijn debuut bij de Rode Duivels. Ook in Frankrijk maakte Doku al snel indruk. Hij zou uiteindelijk drie seizoenen bij Rennes blijven. In die tijd kon hij vaak enkel door meerdere blessures afgestopt worden. Doku prijkte na het afgelopen seizoen wereldwijd bovenaan als het gaat over geslaagde dribbels. Ook dit seizoen in Doku in de Ligue 1 uitstekend aan het seizoen begonnen met meteen een doelpunt in de openingswedstrijd tegen Metz.

Manchester City

Bij Manchester City wordt Jérémy Doku de derde nieuwkomer van het seizoen na verdediger Josko Gvardiol en middenvelder Mateo Kovacic. De club zag met onder andere Riyad Mahrez (Al Ahli) en Ilkay Gündogan (FC Barcelona) ook meerdere spelers vertrekken. The Blues wonnen vorig jaar zowel de Champions League, Premier League als FA Cup en was dus met voorsprong de beste ploeg van het seizoen.

Meer
Lees meer...