Is Jérémy Doku (21) op weg naar Manchester City?

De 21-jarige winger Jérémy Doku, die op dit moment bij het Franse Stade Rennes speelt, kan op belangstelling van Manchester City rekenen. Dat laat de doorgaans goed geïnformeerde transferguru Fabrizio Romano weten. Hij zou Riyad Mahrez moeten doen vergeten nadat de Algerijn naar het Saoedische Al Ahli trok.

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. Dat betekent ook dat de Europese topclubs nog steeds druk bezig zijn met het versterken van hun ploeg. Zo ook de Engelse kampioen Manchester City. Zij versterkten zich ondertussen al met onder andere Mateo Kovačić van Chelsea. Maar daarnaast verloren ze ook enkele spelers, waaronder Ilkay Gündogan en Riyad Mahrez. Voor die laatste zien de Cityzens nu een waardige vervanger in Rode Duivel Jérémy Doku (21).

Jérémy Doku

Jérémy Doku is een rechtsbuiten die zijn carrière begon bij Olympic Deurne en via Tubantia Borgerhout en Beerschot AC zijn weg vond naar de jeugd van RSC Anderlecht. Daar speelde hij tot 2020, nadat hij 33 wedstrijden speelde in de Jupiler Pro League. Op 5 september 2020 maakte Doku zijn debuut voor de Rode Duivels.

Daarna trok Doku naar het Franse Stade Rennes. Daar speelde hij 73 wedstrijden en wist hij 9 keer te scoren. Met Stade Rennes zou de rechtsbuiten het komende seizoen Europa League spelen. Maar dat kan dus ook Champions League worden als Manchester City zijn plannen verderzet.

Manchester City

Vandaag raakte namelijk bekend dat de Engelse kampioen geïnteresseerd zou zijn in de Belg. Die interesse komt er nadat de ondertussen 32-jarige Riyad Mahrez naar Saoudi-Arabië trok. In eerste instantie was Manchester City vooral gecharmeerd door de Fransman Michael Olise (Crystal Palace), maar nu zou dus ook onze Rode Duivel Jérémy Doku op datzelfde lijstje staan.

Of de Belg ook uiteindelijk de overstap naar de Premier League zal maken en een nieuwe ploegmaat wordt van Kevin De Bruyne, valt af te wachten. Al lijkt Doku wel een voordeligere optie te zijn voor de Cityzens. Zijn waarde wordt namelijk op 28 miljoen euro geschat, terwijl de waarde van Olise ondertussen op zo’n 38 miljoen euro ligt.

Meer
Lees meer...