Rode Duivel Loïs Openda versiert toptransfer naar RB Leipzig

Loïs Openda heeft de overstap gemaakt van RC Lens in Frankrijk naar RB Leipzig in Duitsland. De 23-jarige aanvaller kende een topseizoen en ziet dat nu beloond worden met een transfer. Leipzig betaalt zo’n 40 miljoen euro voor de Belg.

Het kan snel gaan in de voetbalwereld. Drie jaar geleden had Loïs Openda geen toekomst meer bij Club Brugge, waarna zij hem voor twee seizoenen besloten uit te lenen aan het Nederlandse Vitesse. Daar ontbolsterde Openda helemaal met 10 competitiegoals in zijn eerste seizoen en zelfs 19 het jaar erna. Aan het einde van dat seizoen werd Openda ook voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels.

De aanvaller zag een terugkeer naar Club Brugge niet meteen zitten en had ondertussen al veel interesse gewekt uit het buitenland. Het was uiteindelijk RC Lens dat bij 10 miljoen euro en bonussen voor hem zou betalen, een recordbedrag voor de Franse club. Openda maakte het in de Ligue 1 echter helemaal waar. Hij scoorde in de competitie maar liefst 21 keer, waaronder een hattrick in 4,5 minuten tegen Clermont. Lens eindigde uiteindelijk tweede in de competitie op amper één punt van PSG. Openda kreeg een plaatsje in het ‘Team van het Jaar’. Tussendoor was Openda voor België ook meegeweest naar het roemloze WK in Qatar.

RB Leipzig

Na zijn topjaar was het duidelijk dat Loïs Openda een toptransfer zou versieren. Veel clubs toonden interesse, maar uiteindelijk is het RB Leipzig die de Belg binnenhaalt. Deze Duitse club eindigde vorig seizoen als derde in de Bundesliga en is dus zeker van Champions League.

Leipzig betaalt zo’n 40 miljoen euro voor Openda, een recordbedrag voor de club. Ook Club Brugge krijgt nog een deel van dat bedrag omdat het bij de transfer naar Lens een doorverkooppercentage bedwong.

Meer
Lees meer...