België haalt vroege achterstand op en wint ruim van Polen in Nations League

De Rode Duivels hebben in de Nations League geen tweede uitschuiver gemaakt. Na de afgang tegen Nederland vorige week, pakte een gretig België zwaar uit tegen Polen. Robert Lewandowski bracht de bezoekers nog tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar daarna was het aan de Belgen. Met doelpunten van Witsel, De Bruyne, twee keer Trossard, Dendoncker en Openda werd het uiteindelijk 6-1.

Roberto Martinez had zijn spelers duidelijk wakkergeschud na vernedering van afgelopen vrijdag tegen Nederland (1-4). Vooral Michy Batshuayi was in de openingsfase zeer gretig. Eerst knalde hij nog op de paal, waarna Eden Hazard onbegrijpelijk miste. Een beetje later zag Batshuayi zijn doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

Lewandowski opent score

Op het halfuur maakte Robert Lewandowski een pijnlijke voetbalwet werkelijkheid. Want wie zelf zijn kansen niet afmaakt, krijgt uiteindelijk altijd het deksel op de neus. De Poolse topspits lijkt geen last te hebben van de transferperikelen waarin hij betrokken is en bezorgde de Belgische verdediging regelmatig problemen.

De Rode Duivels gaven echter niet op en vlak voor de rust zorgde Axel Witsel met een afstandsschot voor de verdiende gelijkmaker. Na de pauze ging België door op zijn elan en het was uiteindelijk het gouden duo Eden Hazard-Kevin De Bruyne die de 2-1 op het bord zette. Die eerst was de aangever, die tweede de afwerker.

Trossard, Dendoncker en Openda

Na 70 minuten had Polen al vier wissels doorgegeven en was het beste er dan ook af bij de bezoekers. Martinez zelf had nog maar één wissel gedaan, maar het was wel een gouden wissel. Leandro Trossard mocht na 66 minuten Eden Hazard vervangen. Een kwartier later had hij al twee doelpunten achter zijn naam staan.

De Rode Duivels lieten ondanks de 4-1 de druk ook in de slotminuten niet zakken. Zowel Leander Dendoncker als Lois Openda scoorden namelijk nog hun eerste doelpunt ooit voor België. Voor die eerste was dat in zijn 26ste interland, voor die tweede bij zijn debuut. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk op een overtuigende 6-1.