Waar speelt Romelu Lukaku volgend seizoen? Inter krijgt concurrentie van enkele topclubs

Dat Romelu Lukaku (29) deze zomer Chelsea verlaat, lijkt zo goed als zeker. De Rode Duivel kende er een rampseizoen en lijkt helemaal niet voor te komen in de toekomstplannen van trainer Thomas Tuchel. Vooral ex-ploeg Inter lijkt Lukaku te willen terughalen, maar ook namen zoals Barcelona en Bayern München worden genoemd.

Lukaku keerde afgelopen zomer door de grote poort terug bij zijn jeugdliefde Chelsea. Maar ondanks een transfersom van maar liefst 115 miljoen euro en een loon tussen de 325.000 pond (380.000 euro) en 450.000 pond (530.000 euro) per week, afhankelijk van eventuele bonussen en andere clausules in zijn nieuw contract, bleek die transfer geen succes. Lukaku sloot het seizoen af met amper acht competitiedoelpunten, zijn laagste aantal in meer dan tien seizoenen.

Een vertrek lijkt dan ook voor de hand te liggen. Eerste gegadigde daarbij is ex-club Inter. Financieel is dat echter niet zo vanzelfsprekend en Lukaku zou serieus moeten inleveren. De Belgische spits gaf wel aan daartoe bereid te zijn. Maar dan is er ook nog het probleem van zijn transfersom. Hoeveel van hun investering van 115 miljoen wil Chelsea recupereren?

Soap rond Lewandowski, Bayern München en FC Barcelona

Als de deal met Inter toch niet rond raakt, zijn er nog meerdere ploegen die de situatie van Romelu Lukaku van nabij volgen. Zo zou zijn transfer verband kunnen houden met het nakende vertrek van Robert Lewandowski bij Bayern München. De Poolse goalgetter weigert bij de Duitse Rekordmeister een nieuw contract te tekenen in de hoop zo een transfer te forceren.

Robert Lewandowski in het shirt van Bayern München – Bron: Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images

Lewandowski, goed voor 326 doelpunten in 349 wedstrijden bij Bayern München, zou een persoonlijk akkoord hebben met FC Barcelona. Bij zijn huidige club loopt zijn contract echter nog tot 2023 en die lijken dan ook niet van plan om hun topschutter goedkoop te laten vertrekken. Barcelona zou bereid zijn 25 miljoen euro te betalen voor de 33-jarige Pool, maar ving voorlopig bot.

De afloop van deze transfersoap kan dus eventueel de toekomst van Lukaku bepalen. De Belg zou namelijk genoemd worden als alternatief voor Lewandowski bij FC Barcelona. Trainer Xavi lijkt alvast fan. Het zou in dit geval, door de financieel moeilijke situatie van Barça, wel over een uitleenbeurt gaan. Als Lewandowski wel vertrekt bij Bayern München, komt Lukaku dan weer daar in beeld als vervanger.

Lukaku zwijgt

Romelu Lukaku zelf houdt op dit moment alleszins de lippen stijg op elkaar. Op stage met de Rode Duivels was hij kort toen hem naar zijn toekomst werd gevraagd. “Sorry, ik kan er momenteel niks over zeggen”, klonk het daar.

Meer
Lees meer...